Η Μεγάλη Εβδομάς μετά ερμηνείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Μεγάλη Εβδομάς μετά ερμηνείας

12.94€ -10% 11.65€

Η Μεγάλη Εβδομάς προετοιμάζει την είσοδόν μας εις την λαμπράν εορτήν της Αναστάσεως του Χριστού. Διανύων βήμα προς βήμα την Μεγ. Τεσσαρακοστήν, ο Ορθόδοξος Χριστιανός αναμένει με γλυκείαν ανυπομονησίαν τας ημέρας της Μεγ. Εβδομάδος, δια να συμμετάσχη εις το Πάθος και την Ανάστασιν του Κυρίου.
Εις υπέροχον μεγαλείον αφικνείται και η λαμπρά υμνολογία των ημερών αυτών. Φθάνομεν εις το αποκορύφωμα πλέον της εκκλησιαστικής μας ποιήσεως. Ο ευσεβής λαός, προσερχόμενος αθρόως εις τους ναούς, αγαπά ιδιαιτέρως και κατανύσσεται από τους ύμνους αυτούς.
Δια να διευκολυνθεί περισσότερον η ζώσα αύτη συμμετοχή των πιστών εις τας ακολουθίας του Πάθους και εις την λαμπροφόρον αναστάσιμον Λειτουργίαν, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων εκδόσεων της Μεγ. Εβδομάδος, προβαίνει και εις την παρούσαν έκδοσιν, περιέχουσαν το κείμενον και την ερμηνείαν των ύμνων και αναγνωσμάτων της Μεγ. Εβδομάδος, πόνημα του γνωστού δια τας ερμηνευτικάς επί των ύμνων εργασίας θεολόγου, αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωροπούλου.
Ευελπιστούμεν ότι δια του τρόπου αυτού βοηθούμεν τον φιλακόλουθον λαόν μας να διεισδύση βαθύτερον εις το νόημα της Μεγ. Εβδομάδος και της θείας λατρείας γενικώτερον.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Επιφάνιος Ι. Θεοδωρόπουλος (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
709
Διαστάσεις:
15x11
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση