Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία

Αλκιβιάδης Κ. Καλύβας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας παρουσιάζω αυτή την εμβριθή μελέτη `Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία`, που συνέγραψε ο διακεκριμένος Κοσμήτορας της Θεολογικής μας Σχολής του Τιμίου Σταυρού, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Αλκιβιάδης Καλύβας. Ένας σημαντικός ακαδημαϊκός διδάσκαλος στο χώρο της Λειτουργικής, ο π. Καλύβας προσφέρει στον αναγνώστη μία θεώρηση των ακολουθιών, μέρα με τη μέρα, μέχρι την αποκορύφωσή τους στην `Εορτή των Εορτών`, το Πάσχα. Ο συγγραφέας διεισδύει στη λειτουργική εξέλιξη αυτής της εβδομάδας και οδηγεί στην κατανόηση της πνευματικής επίδρασης και του νοήματός της στη ζωή και των κληρικών και των λαϊκών.
Γι` αυτό το λόγο το συνιστώ σε όλους εκείνους, που αναζητούν να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την ιερή περίοδο του λειτουργικού έτους και σε καθένα, που επιδιώκει `να αυξηθή με τη χάρη και τη γνώση του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού`. Θα αποκομίσετε και τη γνώση και την οικοδομή, όπως επίσης και την έμπνευση και την πληρέστερη κατανόηση της ιερής και μυστηριακής ομορφιάς της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, όπως εορτάζεται στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Δήμητρα Α. Κούκουρα (Μεταφραστής)

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA). Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Αλκιβιάδης Κ. Καλύβας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.363 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση