Η λίμνη των στεναγμών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η λίμνη των στεναγμών

Η κυρά-Φροσύνη συγκλονίζει το σαράι του Αλή πασά

Δημήτρης Γιαννουκάκης

Αφοσιωμένη στον παράνομο έρωτά της για τον Μουχτάρ, γιο του Αλή Πασά, η κυρά-Φροσύνη υπακούει μόνο στη φωνή της καρδιάς της, παραβαίνοντας κάθε άγραφο νόμο "ηθικής", υπομένοντας ταυτόχρονα την αδιαπραγμάτευτη περιφρόνηση της αυστηρής τοπικής κοινωνίας. Εκεί, στα τουρκοκρατούμενα Γιάννενα του 1800, υπέρτατος άρχοντας είναι ο ανελέητος Αλή πασάς, ένας κολασμένος γέροντας που ορέγεται την όμορφη Γιαννιώτισσα αρχοντοκυρά. Ασυγκράτητος στα πάθη του και πικραμένος από την αδιαφορία της, ο βεζίρης θα ακολουθήσει τελικά τα προστάγματα της διεστραμμένης σκέψης του και θα αρχίσει να μελετά το αποτρόπαιο έγκλημα που επιστέγασε τον απεχθή βίο του. Σκοτεινές δολοπλοκίες, υποκινούμενα συμφέροντα, αιματηρές συμπλοκές, ύπουλοι καταδότες και μία χούφτα ατρόμητοι πατριώτες, που αγωνίζονται για την ελευθερία, παίρνουν ζωή από τη γραφίδα του Δημήτρη Γιαννουκάκη.

Δημήτρης Γιαννουκάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Γιαννουκάκης, θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος και σατιρικός ποιητής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1899. Σπούδασε Νομικά και από το 1930 εργάστηκε ως δημοσιογράφος, γράφοντας για τις περισσότερες εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφορούσαν τον καιρό εκείνο. Έργα του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο -συνολικά 235 έργα, κυρίως κωμωδίες και μονόπρακτα. Πέθανε στην Αθήνα το 1974 και θα μείνει γνωστός όχι μόνο για τις κωμωδίες του, αλλά και για τα θεμέλια που έθεσε στη διαμόρφωση μιας θεατρικής τεχνικής και γλώσσας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέκος Κοντόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Αλέκος Κοντόπουλος (1904-1975) φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών μεταξύ των ετών 1923-1929, με δασκάλους τον Ιακωβίδη, τον Λύτρα και άλλους ακαδημαϊκούς καλλιτέχνες της περιόδου εκείνης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, σχεδόν για δέκα χρόνια. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα το αναπαραστατικό του έργο δεν πρόδιδε τον αφαιρετικό ζωγράφο στον οποίο θα εξελισσόταν στη συνέχεια (ιδιαίτερα μετά το 1949). Στη δεκαετία του ΄50 ο Αλέκος Κοντόπουλος -μια ιδιότυπη, σχεδόν αρχαϊκή μορφή του ελληνικού μοντερνισμού- στρέφεται στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και πρωτοστατεί στη διάδοση της αφηρημένης τέχνης στην Ελλάδα.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Βάρος:
0.951 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση