Η κρητική διατροφή
zoom in

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται γενικά ότι η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν την υγιεινότερη δίαιτα. Η αναγνώριση προέκυψε μετά τα αποτελέσματα μακροχρόνιων συγκριτικών ιατρικών ερευνών, όπου φάνηκε ότι οι Κρήτες υπήρξαν οι υγιέστεροι και οι μακροβιότεροι από τους κατοίκους άλλων περιοχών του πλανήτη και τούτο αποδόθηκε στη δίαιτα και τη διατροφή τους.

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών έσπευσαν να τα οικειοποιηθούν πολλοί άλλοι, κάτω από τη γενική ομπρέλα του όρου "Μεσογειακή διατροφή". Έναν όρο που όλα και όλους τα χωρεί. Έτσι η "Κρητική διατροφή" χάθηκε μέσα στο αόριστο περιβάλλον της "μεσογειακής διατροφής" και δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποια είναι τα διακριτικά της γνωρίσματα, ποια είναι τα στοιχεία που τη συγκροτούν και τη διαφοροποιούν ως πρότυπο διατροφής.

Αν οι ιατρικές έρευνες υπέδειξαν την παραδοσιακή δίαιτα των Κρητικών ως την υγιεινότερη, το ερώτημα είναι ποια ήταν αυτή η δίαιτα, ποιο είναι το περιεχόμενό της, πού βασίζεται, πώς εξελίχτηκε διαχρονικά και πώς αλλοιώνεται και διαμορφώνεται σήμερα. Ο σκοπός αυτού του έργου είναι να απαντήσει σ΄ αυτό το ερώτημα.

κ.ά. (Φωτογράφος)


Nelly΄s

Nelly΄s (Φωτογράφος)

Nelly είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο με το οποίο υπέγραφε τα έργα της η διάσημη Ελληνίδα φωτογράφος Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (Αϊδίνιο 1899 - Αθήνα 1998).

Γιώργος Αγοραστάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Αγοραστάκης διετέλεσε Αντινομάρχης Χανίων κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Κατσανεβάκη ως Νομάρχη (1998-2006). Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Χανιά
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
154
Διαστάσεις:
20x15
Βάρος:
0.253 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση