Η κατάρα του δημάρχου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κατάρα του δημάρχου

Αστυνομικό μυθιστόρημα: Όταν η Ρώμη κυβερνούσε τον κόσμο, το έκγλημα κυβερνούσε τη Ρώμη

John Maddox Roberts

Επί υπατείας των Γναίου Πομπήιου του Μεγάλου και Μάρκου Λικίνιου Κράσσου, η Σύγκλητος δίνει εντολή στον Κράσσο να ξεκινήσει την εκστρατεία του εναντίον των Πάρθων.
Όμως την ημέρα που τα στρατεύματα αναχωρούν από τη Ρώμη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Άτειος Καπίτωνας, εξαπολύει εναντίον του Κράσσου και των στρατιωτών του μια αρχαία, τρομερή κατάρα. Μετά εξαφανίζεται μυστηριωδώς.
Ο Δέκιος Καικίλιος Μέτελλος ο Νεότερος, που έχει επιστρέψει από τον ανιαρό πόλεμο του Καίσαρα στη Γαλατία, αναλαμβάνει το απεχθές καθήκον να ανακαλύψει την προέλευση της κατάρας και να φέρει τον ένοχο ενώπιον του δικαστηρίου. Όμως το δρόμο χρειάζεται να εξιχνιάσει πιο πολύπλοκες καταστάσεις...

Τιτίνα Σπερελάκη (Μεταφραστής)


John Maddox Roberts

John Maddox Roberts (Συγγραφέας)

Ο Τζων Μάντοξ Ρόμπερτς γεννήθηκε στο Οχάιο και έζησε σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και στη Σκωτία, την Αγγλία και το Μεξικό. Όταν τον έδιωξαν από το κολέγιο το 1967, κατατάχτηκε στον στρατό και υπηρέτησε μία θητεία και στο Βιετνάμ - αποστρατεύτηκε, αλλά έμεινε μέλος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (Green Beret). Έχει γράψει την αστυνομική σειρά "SPQR" και βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ενώ στο βιβλίο του με τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη εναλλακτική εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων. Ζει με τη γυναίκα του στο Νέο Μεξικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
430
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.445 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση