Η ιστορία του χωριού Κάψια Αρκαδίας και της οικογένειας του Ιωάννη Π. Ορφανού Δημοδιδάσκαλου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία του χωριού Κάψια Αρκαδίας και της οικογένειας του Ιωάννη Π. Ορφανού Δημοδιδάσκαλου

Βίκτωρ Παπαγιαννόπουλος

15.00€ -10% 13.50€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786188004900

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2012

 • Εκδότης

  Vipapharm

Το βιβλίο αναφέρεται στην σύγχρονη ιστορία του χωριού Κάψια Αρκαδίας και του δημοδιδάσκαλου Ιωάννη Π. Ορφανού. Ο Ιωάννης Ορφανός, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, έσωσε την ζωή του Ιταλού στρατιώτη Σαλβατόρε, που καταδιωκόταν από τους Γερμανούς στρατιώτες, όταν από την 13η Σεπτεμβρίου 1943 Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες μάχονταν μεταξύ τους στην Ελλάδα. Γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά του Ιωάννη Π. Ορφανού, της συζύγου του Ελπίδας Ορφανού και του αδελφού του Νικόλαου Ορφανού στο χωριό και την Ελλάδα. Το βιβλίο κλείνει με τα σημερινά αξιοθέατα και τα μνημεία, που αξίζει ένας επισκέπτης να δει στο χωριό Κάψια. Περιέχονται πλήθος φωτογραφιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Π. Ορφανός καταγόταν από το χωριό Κάψια Αρκαδίας και η σύζυγός του Ελπίδα από τα Πάκια Λακωνίας έχοντας τις βαθύτερες ρίζες της στην ιστορική οικογένεια Δεληγιάννη-Παπαγιαννόπουλου από τα Λαγκάδια Αρκαδίας, την οικογένεια του Βυζαντινού Φεουδάρχη της Κρήτης Λουκά Λίθινου, οποίος ήταν απόγονος των αρχαίων Βασιλέων Λατίνου και Πελασγού.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε ύφος γλαφυρό και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που προβάλουν το εθνικό ιδεώδες και τις διαχρονικές ηθικές αξίες, που σήμερα έχουν εκλείψει και υπάρχει ανάγκη να αναβιώσουν και να μεταλαμπαδευτούν στις ερχόμενες γενεές.

Βίκτωρ Παπαγιαννόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Βίκτωρας Γ. Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Γιος του υποστρατήγου Γεωργίου Β. Παπαγιαννόπουλου, καταγόμενου από την Τρίπολη Αρκαδίας. Σπουδές: 1. Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (1988) της οποίας υπήρξε και σημαιοφόρος, 2. Πτυχιούχος Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1992), 3. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), 4. Κάτοχος Μ.Δ.Ε. "Καλλυντικά - Κοσμητολογία" στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ομοιοπαθητικής (1996) και 5. Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001). Διευθύνει από το 1994 Φαρμακείο στην περιοχή του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα και παράλληλα από το 2001 τον εκδοτικό οίκο "VIPAPHARM", που δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
66
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.155 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση