Η ιστορία των Aphrodite’s Child
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία των Aphrodite’s Child

δια χειρός Λουκά Σιδερά

Sideras, Lucas

15.90€ -10% 14.31€

Το ελληνικό συγκρότημα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ντέμη Ρούσσου και Λουκά Σιδερά, που δοξάστηκε όσο κανένα άλλο στο εξωτερικό, φανερώνεται σε γνωστές και άγνωστές πτυχές του μέσα από 124 σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γραμμένο από τον πιο σεμνό και ασυμβίβαστο μουσικό τους, με τίτλο «The Aphrodite`s Child Story».

Όπως και στην περίπτωση των Doors, όπου την καταπληκτική αυτοβιογραφία τους έγραψε ο ντράμερ του συγκροτήματος John Densmore, έτσι και τώρα, ο ντράμερ των Aphrodite’s Child, Λουκάς Σιδεράς, ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να παρουσιάσει την ιστορία του γκρουπ όπως εκείνος την έζησε, δυναμώνοντας την ελλιπή γενικότερα βιβλιογραφία των ελληνικών συγκροτημάτων. Οι Aphrodite’s Child είχαν απορρίψει κατά καιρούς αστρονομικά ποσά διαφόρων παραγωγών, όσο ήταν εν ζωή, για να παίξουν έστω και μια φορά μαζί έστω και για λίγο, όσο ζούσε ο Ντέμης Ρούσσος, όπως μου έχει εκμυστηρευτεί ο Σιδεράς. Ο ίδιος όμως ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του τρίο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική και ξένη δισκογραφία με κορυφαία του στιγμή το άλμπουμ «666» το οποίο συγκαταλέγεται σταθερά στα 50 καλύτερα όλων των εποχών σε διάφορα έγκυρες λίστες.

Τα «Παιδιά της Αφροδίτης» βρέθηκαν με πολλές φιλοδοξίες και κάτω από περίεργες συνθήκες να ηχογραφούν το «Rain And Tears» στο Παρίσι, αφετηρία της καριέρας τους. Ο Λουκάς Σιδεράς ξεκίνησε να γράφει τη βιογραφία τους μέσα στη δεκαετία που διανύουμε και η κυκλοφορία ενός τόσο σπουδαίου βιβλίου, όχι από έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο, δείχνει τους χαμηλούς τόνους που ήθελε να κρατήσει για άλλη μια φορά στη ζωή του. Δεν ήταν ποτέ του άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων και των διασυνδέσεων και ό,τι έκανε είχε την σφραγίδα του.

Έτος κυκλοφορίας:
2018
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
124
Διαστάσεις:
25.7x18.2
Βάρος:
0.432 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση