Η ιερή λόγχη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιερή λόγχη

Μυθιστόρημα

Stephen R. Lawhead

Ταξιδεύοντας στο μακρινό παρελθόν, μέσα από οράματα, ένας Σκοτσέζος δικηγόρος βλέπει το συγκινητικό προσκύνημα ενός προγόνου του που ο αγώνας του για το μέλλον της οικογένειάς του θα τον οδηγήσει στη φοβερή δίνη των Σταυροφοριών.
Το έτος 1095, ο πάπας Ουρβανός Β` κηρύσσει πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων. Βασιλείς, πρίγκιπες, λόρδοι και κόμητες από όλη την Ευρώπη παίρνουν το σταυρό και συμμετέχουν στη Σταυροφορία. Ο Μέρντο Ρέιναλφσον αναλαμβάνει το καθήκον να διαφυλάξει τα συμφέροντα της οικογένειάς του, στην πατρίδα του, τα νησιά Όρκνι, ενώ ο πατέρας του και τα αδέλφια του ξεκινούν για τους Αγίους Τόπους. Όταν όμως ο άπληστος βασιλιάς κι ο διεφθαρμένος επίσκοπος, που είναι υπεύθυνος για την προστασία των νήσων Όρκνι, γίνονται οι χειρότεροι εχθροί του, ο Μέρντο αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να ακολουθήσει τους Σταυροφόρους. Το επικό ταξίδι του τον οδηγεί στην καρδιά του πολιτισμένου κόσμου, τη Μεσόγειο.
Η αναζήτησή του θα τον φέρει στη μυθική πόλη της Κωνσταντινούπολης και ακόμα πιο μακριά, στους Αγίους Τόπους, που φυλάσσονται από τα σπαθιά των Σαρακηνών. Έπειτα από απίστευτες περιπέτειες όπου κυριαρχούν η αγριότητα και η φιλοδοξία, θα αποκτήσει το ιερό κειμήλιο που θα οδηγήσει τη ζωή του και τις ζωές των απογόνων του για αιώνες.
Γεμάτο ηρωισμό, προδοσίες και τον αχό της μάχης, η Ιερή Λόγχη είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας μιας οικογένειας ευγενών που πολεμά για την επιβίωσή της και την πίστη της την εποχή των Μεγάλων Σταυροφοριών -αλλά και μιας μυστικής εταιρείας, που οι κρυφές τελετές της θα διαμορφώσουν την ιστορία για χίλια χρόνια.

Βασιλική Κοκκίνου (Μεταφραστής)


Stephen R. Lawhead

Stephen R. Lawhead (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
636
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.749 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση