Η γη και οι άνθρωποι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η γη και οι άνθρωποι

Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία τον 17ο και 18ο αιώνα

19.85€ -30% 13.86€
Το βιβλίο αυτό, θέτοντας στη διάθεση του κοινού μια σειρά από άρθρα περιοδικών, φιλοδοξεί ακριβώς να διευκολύνει τις συγκρίσεις και να ευνοήσει τις αναθεωρήσεις. Ο κύριος άξονάς του είναι τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, και μάλιστα εκείνα που ξεσήκωσαν τις περισσότερες διαφωνίες στο εσωτερικό κάθε χώρας και που προσφέρονται για τις περισσότερες συγκρίσεις. Ο τόμος συγκεντρώνει λοιπόν δεκαπέντε κείμενα γραμμένα από μια δωδεκάδα ειδικών που θεωρούνται αυθεντίες, "κλασικοί", στα ζητήματα αυτά. Απευθύνεται στους αναγνώστες που ενδιαφέρονται όχι μόνο για το θησαυρό των γνώσεων, αλλά και για τις επίμονες ανασφάλειες και τις επανερχόμενες διαφωνίες που στοιχειώνουν τη σύγχρονη ιστοριογραφία.
Βασίλης Ν. Κρεμμυδάς

Βασίλης Ν. Κρεμμυδάς (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βασίλης Κρεμμυδάς γεννήθηκε το 1935 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας· εκεί τελείωσε το γυμνάσιο. Το 1959 έλαβε πτυχίο Ιστορίας και αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1964 έως το 1967 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Lyon και στην τότε Ecole Pratique des Hautes Etudes, στο Παρίσι. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1972 με τη διατριβή "Το εμπόριο της Πελοποννήσου στον 18ο αιώνα". Το 1981 εκλέχτηκε υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το βιβλίο "Συγκυρία και εμπόριο στην προεπαναστατική Πελοπόννησο, 1793-1821". Το 1965-1967 διατέλεσε λέκτωρ των νέων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Lyon. Επί 17 χρόνια εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση (Λύκειο Ζηρίδη και Σχολή Μωραΐτη) και το 1979-1982 δίδαξε ως ειδικός επιστήμων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το 1982 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και το 1987 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε προσκληθεί (professeur invite) δύο φορές σε πανεπιστήμια του Παρισιού. Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Τέχνης και Πολιτισμού της Βουλής και διευθυντής της αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας "Αρχεία Πρωθυπουργού, Υπουργών, Υφυπουργών και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης". Τα ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του ήταν προσανατολισμένα στις οικονομικές και κοινωνικές πραγματικότητες του τέλους της Τουρκοκρατίας και του ελληνικού 19ου αιώνα και σε ζητήματα της Επανάστασης του 1821 και των πρώτων δεκαετιών του βίου του ελληνικού κράτους. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου 2017, σε ηλικία 82 ετών.

Ελευθερία Ζέη (Μεταφραστής)

Η Ελευθερία Ζέη διδάσκει Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και Ιστορία στο Εργαστήριο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ATL) του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Gerard Beaur (Επιμέλεια)

Ο Gerard Beaur είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS και διευθυντής στην Ecoles d΄ Hautes Etudes en Sciences Sociales. Επίσης είναι διευθυντής του Centre de Recherches Historiques στο Παρίσι και πρόεδρος της Association Francaise des Historiens Economistes. Διευθύνει το περιοδικό Histoire et Mesure και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Histoire et Societes Rurales. Δημοσίευσε πολλές μελέτες, με τελευταία την "Αγροτική Ιστορία της Γαλλίας κατά το 18ο αιώνα. Αδράνειες και αλλαγές στον γαλλικό χώρο στο τέλος της μοντέρνας περιόδου (μέχρι το 1815)", Παρίσι 2000.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
366
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.499 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση