Η Φλώρινα στο έπος του Σαράντα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Φλώρινα στο έπος του Σαράντα

Ιστορία των Σιδηρών Συνταγμάτων της

20.00€ -10% 18.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601217550

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    University Studio Press

Το βιβλίο αποτελεί μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό αφήγημα πολεμικών γεγονότων. Χάρη στα πολύτιμα αρχεία της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού, δημοσιεύονται οι πολεμικές εκθέσεις για την επική προέλαση των τριών Σιδηρών Συνταγμάτων της Φλώρινας, του 28ου, του 33ου και του 90ού. Με αυστηρή ακρίβεια εξιστορείται λιτά, αλλά δραματικά, ο επικός αγώνας που έδωσαν βήμα προς βήμα και από νίκη προς νίκη υπερασπιζόμενα άχρι θανάτου την τιμή της Ελλάδας με ακράδαντη αφοσίωση στο Έθνος και με θαυμαστή ανδρεία στα αλλεπάλληλα πεδία των μαχών κατά το Έπος 1940-1941.

Στράτος Ν. Δορδανάς

Στράτος Ν. Δορδανάς (Επιμέλεια)

Ο Στράτος Δορδανάς γεννήθηκε το 1968 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Είναι διδάκτορας νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει ως ειδικός επιστήμονας στο τμήμα δημοσιογραφίας και μέσων μαζικής επικοινωνίας του Α.Π.Θ., ενώ από τις αρχές του 2006 διδάσκει στο τμήμα βαλκανικών σπουδών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των γερμανο-ελληνικών σχέσεων κατά τον 20ό αι., καθώς και σε ζητήματα σχετικά με την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας την αναφερόμενη περίοδο. Ειδικεύεται στη δεκαετία του 1940, με έμφαση στη γερμανική κατοχή και στον εμφύλιο πόλεμο.


Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης

Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης (Επιμέλεια)

Ο Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης είναι επίκουρος καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα, έως σήμερα, ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των διαβαλκανικών σχέσεων, με επίκεντρο τον χώρο της γεωγραφικής Μακεδονίας (19ος - 20ος αιώνας). Είναι συγγραφέας της μονογραφίας "Σωτήριος Γκοτζαμάνης: ο άνθρωπος, ο πολιτικός, ο μύθος" (Θεσσαλονίκη, 2001) και "Μετακινήσεις σλαβόφωνων πληθυσμών (1912-1930): Ο πόλεμος των στατιστικών" (Αθήνα, 2003). Είναι επίσης συνεπιμελητής του συλλογικού έργου "Ταυτότητες στη Μακεδονία" (Αθήνα, 1997).


Θανάσης Καλλιανιώτης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
374
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.835 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση