Η φιλοσοφία της ζωής
zoom in
30.06€ -22% 23.45€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608317062

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Έσοπτρον

Το 1928, στα δεκαπέντε του χρόνια, ο Νίκος Χατζηευαγγέλου νοσηλεύθηκε στο σανατόριο «Σωτηρία». Η γνωριμία του εκεί με την Μαρία Πολυδούρη και τους σημαντικούς φίλους της που την επισκέπτονταν -όπως τον Άγγελο Σικελιανό ή τον Κώστα Καρυωτάκη- μαζί με την πρωτόγνωρη και καταλυτική για τον μικρό Νίκο "γνωριμία" με την ιδέα του θανάτου, έγιναν αφορμή να ανάψει μέσα του η σπίθα της αναζήτησης. Αυτό τον οδήγησε να επιδιώξει την επαφή με τον πνευματικό κόσμο της εποχής του για να αντλήσει απαντήσεις στα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ζωής.
Από τότε ένα βιβλίο έγινε ο σκοπός της ζωής του. Ένα βιβλίο με επτά φιλοσοφικά ερωτήματα που τα απηύθυνε στους επιφανέστερους Έλληνες των Τεχνών και των Γραμμάτων του Μεσοπολέμου· αυτούς που έμελλε να σημαδέψουν πνευματικά τον εικοστό αιώνα. Η συλλογή των απαντήσεων κράτησε πέντε χρόνια (1935-1940) και το αποτέλεσμα αποτελεί κυριολεκτικά έναν οδηγό ζωής!
Τέλλος Άγρας, Αιμίλιος Βεάκης, Ηλίας Βενέζης, Νίκος Καζαντζάκης, Γεώργιος Δροσίνης, Λιλίκα Νάκου, Κωστής Παλαμάς, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Ειρήνη Αθηναία, Φώτης Κόντογλου, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Βασίλης Ρώτας, Άγγελος Τανάγρας, Μιλτιάδης Μαλακάσης και 41 ακόμη κορυφαίοι Έλληνες στοχαστές της εποχής, απαντούν στα επτά κρίσιμα ερωτήματα του Χατζηευαγγέλου, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο, προσφέροντας το απόσταγμα της πείρας και της σοφίας τους παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ουρανία Ν. Τουτουντζή

Ουρανία Ν. Τουτουντζή (Επιμέλεια)

Η Ουρανία Τουτουντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε σε αμιγώς φιλοσοφικές αναζητήσεις. Πνευματική της αφετηρία είναι τα έργα των Ελλήνων παγανιστών φιλοσόφων (Εμπεδοκλής, Παρμενίδης, Ηράκλειτος, Ζήνων ο Ελεάτης κλπ.). Από το 1998 είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Βασίλειος Κ. Μπακούρος (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Μπακούρος, γεννηµένος στην Αθήνα το 1967, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (1988). Το 1991 εκλέχθηκε ειδικός µεταπτυχιακός υπότροφος (ΕΜΥ) στον Τοµέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του (1998). Έχει υπηρετήσει στην ιδιωτική και δηµόσια Μέση Εκπαίδευση. Από το 2002 διδάσκει στο Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως εθελοντής εκπαιδευτικός στα Σχολεία Μεταναστών/ προσφύγων. Έχει συγγράψει ποικίλα άρθρα και µελέτες για τον βυζαντινό και µεταβυζαντινό Ελληνισµό και έχει εκδώσει έως σήµερα τρεις αυτοτελείς εργασίες µε ανάλογο αντικείµενο. Αυτό το βιβλίο του είναι το πρώτο που αφορά άµεσα στη σύγχρονη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγµατικότητα.

Νίκος Χατζηευαγγέλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
371
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.971 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση