Η φιλοσοφία της γλώσσας
zoom in
26.60€ -27% 19.42€

Η φιλοσοφία της γλώσσας, ένα από τα πολυπλοκότερα και πλουσιότερα πεδία της φιλοσοφίας, βρίσκεται σε πλήρη θεωρητική άνθιση και συνεχή επιστημονική διεργασία. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συνθετική εργασία στην οποία τίθενται εκ νέου ζητήματα φιλοσοφίας της γλώσσας, όπως είναι η αυτοματοποίηση της ανθρώπινης επικοινωνίας και η ποικιλότητα των γλωσσών. Παράλληλα προτείνονται καινούργιες θεωρητικές και τεχνικές κατευθύνσεις, όπως η γλωσσική ηθική. Ο τρόπος οργάνωσης του περιεχομένου του γύρω από ορισμένα θεμελιώδη και επανερχόμενα προβλήματα καθιστά το παρόν βιβλίο σημαντικό εγχειρίδιο αναφοράς. Απευθύνεται τόσο στους φοιτητές όσο και στους ερευνητές και μπορεί να συνοδεύσει τις μελέτες των φιλοσόφων, των γλωσσολόγων, των σημειολόγων, των ειδικών στις γνωσιακές επιστήμες καθώς και όλων όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της γλώσσας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θεόφιλος Ξ. Τραμπούλης (Μεταφραστής)


Θανάσης Γ. Σακελλαριάδης (Επιμέλεια)

Ο Θανάσης Γ. Σακελλαριάδης διδάσκει Φιλοσοφία της Επιστήμης της Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Sylvain Auroux

Sylvain Auroux (Συγγραφέας)

Ο Sylvain Auroux είναι διδάκτωρ και agrege της φιλοσοφίας, διευθυντής της Ecole Normale Superieure (St Cloud) και ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS). Διηύθυνε και επιμελήθηκε την έκδοση του τόμου ΙΙ της Encyclopedie philosophique universelle - Les notions philosophiques και έχει πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jacques Deschamps (Συγγραφέας)

Ο Jacques Deschamps είναι καθηγητής της φιλοσοφίας και συγγραφέας αρκετών έργων για την αισθητική και την αρχιτεκτονική. Ήταν επιστημονικός σύμβουλος της έκδοσης του τόμου ΙΙ της Encyclopedie philosophique universelle.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Djamel Kouloughli (Συγγραφέας)

O Djamel Kouloughli είναι ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και agrege της αραβικής γλώσσας. Συνεργάστηκε επίσης στην έκδοση του τόμου ΙΙ της Encyclopedie philosophique universelle.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
480
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.827 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση