Η φαμίλια των Λιστινών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η φαμίλια των Λιστινών

Μυθιστόρημα

Φάνης Μούλιος

...Όμορφος, άγριος και σκληρός τόπος το Πέτροβο. Χωμένο στην κοιλιά δύο συνεχόμενων βουνών, κάπως σε σχήμα ευμβλείας γωνίας, έβλεπε τον ήλιο να αργεί να φαίνεται και τη νύχτα να `ρχεται γρήγορα.
Το κράξιμο των αρπαχτικών πουλιών ακούγονταν τρομαχτικό, καθώς αυτά βουτούσαν στους λάκους και τα άπατα ρέματα, για ψοφίμια. Ψηλά στις πλαγιές, οι βελανιδιές και οι ντούφες αγωνίζονταν να σπάσουν το γκρίζο των βράχων. Και κάτω, χαμηλά, στα πόδια του, σερνόταν νωχελικά το ποτάμι, καθώς ασημένιο στραφτάλιζε σα φίδι στο φως του ήλιου.
Άλλοτε πάλι αυτό το ποτάμι μεταβαλλόταν σε "στοιχείο" που εξαφανίζονταν κάτω από μία γαλακτερή όσο και πηχτή ομίχλη, που γινόταν αιτία θανάτου των ζώων που ανύποπτα και πανικόβλητα τσακίζονταν στους γκρεμούς. Οι άνθρωποι όμως σοφότεροι, περιορίζονταν σε σπαρακτικές κραυγές αφήνοντας έτσι να μετρήσουν αυτές τις απώλειες μέτα την αποχώρηση της ομίχλης...

Φάνης Μούλιος

Φάνης Μούλιος (Συγγραφέας)

Ο Φάνης Μούλιος γεννήθηκε στη Λίστα Θεσπρωτίας μεγάλωσε όμως στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί δικηγορία στον Πειραιά. Πεζογράφος με μια μονάχα εμβόλιμη ποιητική συλλογή, έγραψε μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα που έτυχαν διακρίσεων και βραβεύσεων. Η "Φαμίλια των Λιστινών" που βραβεύτηκε με το πρώτο Βραβείο Μυθιστορήματος του Δήμου Αθηναίων το 1986, εκδίδεται για τέταρτη φορά ("Επικαιρότητα" 1984 1η-2η εκδόσεις-Γκοβόστης 3η έκδοση 1989) συμπληρωμένη. Επίσης, το βιβλίο οι Κληρονόμοι πήρε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1989). Έχει εκδώσει και ποιητικές συλλογές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.224 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση