Η Φαινομενολογική Σκέψη του Bert Hellinger
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Φαινομενολογική Σκέψη του Bert Hellinger

12.93€ -11% 11.51€

Ο Bert Hellinger παρατηρεί. Παρατηρεί για περισσότερο από μισό αιώνα. Παρατηρεί την οικογένεια, την προσωπική συνείδηση, τη σχέση του ζευγαριού, την τυφλή αγάπη, την εναργή αγάπη, την αγάπη άνευ όρων. Παρατηρεί την πραγματικότητα, όπως εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, και ταυτόχρονα καταγράφει και ταξινομεί τις ποιότητες της πραγματικότητας αυτής. Δεν κάνει το λάθος να παγιδευτεί στην αλληλουχία του αίτιου-αιτιατού, ούτε να διερμηνεύσει το τι συμβαίνει με κριτήρια προσωπικής ή κοινωνικής ηθικής. Αντίθετα, παρατηρεί τις κινήσεις της διαχρονικής εξέλιξης, τις κινήσεις της στιγμιαίας έκφρασης συναισθημάτων, αλλά και τον ιδιαίτερο διάλογο των σωμάτων όταν κινούνται στο χώρο απαλά, σχεσιακά, καθοδηγούμενα από δυνάμεις βαθιές, γενεαλογικές, συστημικές.

Η έκδοση αυτή σταχυολογεί περισσότερες από 300 παρατηρήσεις του Bert Hellinger, κατά την εργασία της συστημικής αναπαράστασης, και αποκαλύπτει τη δυναμική 9 φαινομένων ζωής που λειτουργούν από πάντα, και για πάντα, κινούμενα μαζί και χωριστά, παρασύροντας όλους εμάς στην κίνησή τους.

Με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η φαινομενολογική συστημική σκέψη του θεμελιωτή της συστημικής αναπαράστασης, του Γερμανού φιλοσόφου και ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger.

Βαγιακάκος, Νικόλαος Μιχαήλ (Επιμέλεια)

Ο Νικόλαος Μιχαήλ Βαγιακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομία, δημοσιογραφία, ασφαλιστικές και χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη συμβουλευτική και το coaching, στον NLP (νευρογλωσσικό προγραμματισμό), στη συστημική ψυχολογία και σε πλήθος ειδικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης και αυτοθεραπείας στην Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα εφόδια αυτά τον εξοπλίζουν στο να παρέχει σήμερα ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιμόρφωσης ενηλίκων και βιωματική εκπαίδευση στους τομείς ανάπτυξης της προσωπικότητας, και των ανθρωπίνων συστημάτων, επαγγελματικών και όχι μόνο. Στην εικοσαετή καριέρα του σαν ανώτατο στέλεχος διεθνών ασφαλιστικών και επενδυτικών οργανισμών στην Ελλάδα, του δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να διδαχθεί πολλά και πολύτιμα από κάθε ένα πελάτη και κάθε ένα συνεργάτη.

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2008
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.178 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση