Η επικοινωνία μέσα και έξω από τον εργασιακό χώρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η επικοινωνία μέσα και έξω από τον εργασιακό χώρο

Εισαγωγή στις αρχές της σχολής του Palo Alto και στις τεχνικές της συναλλακτικής ανάλυσης και του νευρογλωσσολογικού προγραμματισμού

Γιάννης Γιαννουλέας

Michel Josien

Γιώργος Βαγιάτης

Η αποδοτική λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και των πάσης φύσεως κοινωνικών δομών με εσωτερική οργάνωση και ιεραρχία (π.χ. οικογένεια, ομάδα εργασίας, κοινότητα) αποτελεί θέμα μέγιστης σπουδαιότητας για τις μεταβιομηχανικές κοινωνίες του 2000. Είναι φανερό ότι «κάτι» δεν πάει καλά με το σημερινό τρόπο λειτουργίας ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα και επιστημονική πρόταση για βελτίωση της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ μας. Ας προσεγγίσουμε σφαιρικά την έννοια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ως μια «μυριάδα από μηνύματα», που παράγουν με τη σειρά τους απαντήσεις-διεγέρσεις προς τις πρωταρχικές τους πηγές. Η εφαρμογή αυτής της θεώρησης στην ανθρώπινη συμπεριφορά δεν μας οδηγεί πλέον να θέσουμε το ερώτημα: «Γιατί αυτό το άτομο έχει μια παράξενη, μη ορθολογιστική ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;», αλλά να διερωτηθούμε: «Σε ποιο ΠΛΑΙΣΙΟ θα ήταν λογική αυτή η συμπεριφορά - ίσως και η μόνη δυνατή;». (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Αραμπατζής (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Αραμπατζής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Παρίσι. Έχει γράψει δοκίμια και έχει μεταφράσει Orson Welles, Patricia Highsmith και Guy de Maupassant. Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατερίνα Βασιλικού (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Βασιλικού είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Universite Paris I - Pantheon-Sorbonne. Εργάζεται στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών και είναι συνεργάτης του τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει γράψει το βιβλίο "Γυναικεία μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα. Μια βιογραφική έρευνα για τις οικιακές βοηθούς από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη" (Ακαδημία Αθηνών, Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών, Αθήνα 2007) και την ερευνητική μονογραφία (με Π. Πάντζου και Δ. Αγραφιώτη) "Επικινδυνότητα, ταυτότητα φύλου και ΑIDS" (Ερευνητική Μονογραφία Νο 17α/Κοινωνιολογία της Υγείας, Τομέας Κοινωνιολογίας, Παρατηρητήριο: AIDS και Σεξουαλικότητα, ΕΣΔΥ, 1998). Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει μετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και workshops σχετικά με τη γυναικεία μετανάστευση, την οικιακή εργασία, την οικογένεια, την υγεία των μεταναστών, τη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πιο πρόσφατη έρευνά της επικεντρώνεται στη μελέτη της διεθνικής μεταναστευτικής οικογένειας και της υγείας των μεταναστών.

Νικόλαος Ε. Δέγλερης (Επιμέλεια)


Γιάννης Γιαννουλέας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Βαγιάτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
229
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.44 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση