Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα

Κωνσταντίνος Λούλης

17.70€ -26% 13.10€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786180114836

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2015

 • Εκδότης

  Ψυχογιός

Το βιβλίο αυτό είναι μια αναδρομή στους δύο τελευταίους αιώνες της ιστορίας της Ελλάδας, με επί μέρους κεφάλαια, στα οποία γίνεται συνοπτική αναφορά των σημαντικών γεγονότων, των αιτίων και των πρωταγωνιστών τους.
Ο συγγραφέας, με προδιάθεση φιλιστορίας και παιδιόθεν αγάπη για τα ιστορικά κείμενα, οδηγήθηκε στη συγγραφή της παρούσας μελέτης, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί να πλησιάσει την αλήθεια με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, πολύ περισσότερο από εκείνους που έχουν κάθε είδους φιλοδοξίες και δογματικές πολιτικές τοποθετήσεις.
Ανήκοντας στην κατηγορία των Ελλήνων που οραματίστηκαν μία ευημερούσα Ελλάδα, αλλά έχουν πια συνειδητοποιήσει πως δε θα τη γνωρίσουν ποτέ, χορτασμένος από υποσχέσεις και οράματα, κατανοεί απόλυτα κάθε έναν που πιστεύει και ελπίζει σε μια ανεξάρτητη εθνικά και ευημερούσα οικονομικά Ελλάδα.
Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την απόλυτη αποστασιοποίησή του από κομματικές ταυτότητες και εξαρτήσεις, και μακριά από κάθε είδους φιλοδοξία και πολιτικές τοποθετήσεις, αφού ερεύνησε ενδελεχώς όλες τις πλευρές της ιστορικής πορείας ορισμένων πρωταγωνιστών της νεοελληνικής περιόδου, θεωρεί ότι ορισμένοι κακώς εισήλθαν στο πάνθεον των «αλάνθαστων πολιτικών αθανάτων», ενώ κάποιοι άλλοι αδίκως κατακρημνίστηκαν στα τάρταρα της Ιστορίας.

Ένα σημαντικό έργο, γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, που απευθύνεται σε κάθε Έλληνα αναγνώστη που επιθυμεί να γνωρίσει την ιστορία της πατρίδας του.

Κωνσταντίνος Λούλης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Λούλης γεννήθηκε το 1955 στον Βόλο. Είναι διπλωματούχος της Ελβετικής σχολής τεχνικών κυλινδρόμυλων. Το 1975 ανέλαβε τη διεύθυνση των μύλων ΛΟΥΛΗ συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση -σε έκτη γενιά- που ξεκίνησε στην Ήπειρο το 1782. Το 1979 κατασκεύασε τον πρώτο κυλινδρόμυλο στην Ελλάδα, με νέα τεχνολογία ξηρού καθαρισμού σίτου και με εντελώς μηδενικά στερεά, υγρά και αέρια απόβλητα. Την10ετία του ʽ90 κατασκεύασε με την ίδια λογική πρότυπους μύλους στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία), καθώς και αρτεργοστάσια, μακαρονοποιία, μπισκοτοποιία και αλυσίδα πρατηρίων, απασχολώντας συνολικά 3.000 άτομα. Τη διετία 1989-1991 διετέλεσε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους. Από το 2004 είναι επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία - Ήπειρος). Το 2007 το Πανεπιστήμιο του KINGSTON του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Τον Δεκέμβριο του 2009 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο: "Θα πούμε τελικά... το ψωμί ψωμάκι;" σε 3.000 αντίτυπα. Τον Ιούνιο του 2010 συνταξιοδοτήθηκε και παρέδωσε τη διοίκηση των μύλων ΛΟΥΛΗ στον γιο του, Νικόλαο. Είναι παντρεμένος, πατέρας 5 παιδιών και παππούς ενός εγγονού. Ζει μόνιμα στο Βόλο (Διμήνι), ασχολούμενος με τις συλλογές του (γραμματόσημα, νομίσματα, χαρτονομίσματα), τη συγγραφή βιβλίων και τη φροντίδα του αγροκτήματος του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
448
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.879 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση