Η ελληνική γλώσσα, το παιδί και ο λαϊκός πολιτισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ελληνική γλώσσα, το παιδί και ο λαϊκός πολιτισμός

Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση

Ζωή Γκενάκου

11.36€ -21% 8.97€

Σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων, που το ζητούμενο είναι -ιδιαίτερα για τα μικρά έθνη- η καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας, είναι πολύ σημαντικό από την προσχολική εκπαίδευση να προσφερθεί στο παιδί και ο λόγος της λαϊκής παράδοσης, με στόχο τη γλωσσική καλλιέργεια αλλά και τη μετάγγιση της πατρογονικής κληρονομιάς.
Στην παρούσα έρευνα επιδιώκεται να διαπιστωθεί:
1. Ποια είναι η θέση της λαϊκής παράδοσης στην καθημερινή ζωή του νηπιαγωγείου;
2. Ποια είναι η προσφορά του παραδοσιακού λόγου στο νηπιαγωγείο;
3. Αξιοποιούνται τα κείμενα της λαϊκής φιλολογίας για γλωσσικές δραστηριότητες;
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη σημερινή κατάσταση στο νηπιαγωγείο και μπορούν να αξιοποιηθούν για νέους γλωσσικούς σχεδιασμούς, βασισμένους στα κείμενα που μας κληροδότησε η σοφία του λαού.
Το βιβλίο ενδιαφέρει γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ζωή Γκενάκου (Συγγραφέας)

Η Ζωή Γκενάκου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εδίδαξε ως φιλόλογος καθηγήτρια, αρχικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Υπηρέτησε ως Ειδική Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγγραφικό έργο: - "Ο Νικηφόρος Θεοτόκης και η συμβολή αυτού εις την παιδείαν του Γένους" - "Μία μονή στην ανάσταση του Γένους" - "Ετυμολογικό της Νεοελληνικής" - "Η ελληνική γλώσσα και το μικρό παιδί" - "Ο δάσκαλος και η παιδική λογοτεχνία" - "Η λαϊκή παράδοση και η γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού" - "Ο λαϊκός πολιτισμός και η γλωσσική καλλιέργεια στο νηπιαγωγείο"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
147
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.292 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση