Η ελιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ελιά

Καλλιέργεια με σύγχρονες μεθόδους: Τελευταίες εξελίξεις

Γεώργιος Δ. Μπαλατσούρας

[...] "Εν κατακλείδι" η Ελαιοκομία (Ελαιοκαλλιέργεια και αξιοποίηση των προϊόντων της) ήταν από τα πανάρχαια χρόνια και εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο περιφρονημένος και περιθωριακός κλάδος της αγροτικής μας εκμετάλλευσης. Όμως, ήταν πάντοτε μοχλός στήριξης της εθνικής μας οικονομίας και μία από τις μοναδικές και πλούσια πηγή συναλλάγματος για τη χώρα μας.

Ήδη με την έλευση της παγκοσμιοποίησης αναμένεται μεγάλη οικονομική κρίση για τις εκτεταμένες καλλιέργειες μας (σιτηρά, καπνά, βαμβάκι, σταφί-δες-σταφύλια, φρούτα κ.λπ.), που όμως δεν θα μπορέσει να αγγίξει και την ελαιοκομία μας.

Για το λόγο αυτό το τετράτομο έργο για το ελαιόδεντρο και τα προϊόντα του (ελαιόδεντρο, ελαιόλαδο, επιτραπέζια ελιά και ελαιουργία), με τον τρόπο που έχει γραφεί και έχει κυκλοφορήσει, προορίζεται να παίξει σημαίνοντα ρόλο και να είναι η δύναμη στήριξης νέων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύγχρονης και επαγγελματικής ελαιοκαλλιέργειας, που θα αντέξουν στον σκληρό ανταγωνισμό.

Η Τετραλογία προορίζεται για νέους και φιλόδοξους αγρότες με υπόβαθρο γεωπονικών και τεχνο-οικονομικών γνώσεων που να θέλουν να διαβάσουν και να υιοθετήσουν κατά την οργάνωση των επιχειρήσεων τους τα όσα έχουν διατυπωθεί στους τέσσερις τόμους, απλά και κατανοητά. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Γεώργιος Δ. Μπαλατσούρας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
69
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.185 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση