Η εξορία και το βασίλειο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εξορία και το βασίλειο

Albert Camus

Το τελευταίο αυτό βιβλίο του Καμύ αποτελεί αναμφίβολα συνέχεια των δύο προηγούμενων μυθιστορημάτων του, του Ξένου και της Πανούκλας. Ο άνθρω-πος είναι ένας εξόριστος, έτσι νιώθουν όλοι οι ήρωες των διηγημάτων του, που, όσο κι αν προσπαθούν να καταχτήσουν και να εισδύσουν στο βασίλειο, θα νιώ-θουν πάντοτε εξόριστοι.
Η κίτρινη και θολή άμμος της αφρικανικής ερήμου, που την πλαισιώνουν οι μεσογειακές ακτές, αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο της ερημιάς του ανθρώπου. Θα επιτείνει την κρίση μέσα σ` αυτόν τον παράλογο κόσμο που ζει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Albert Camus

Albert Camus (Συγγραφέας)

O Αλμπέρ Καμύ (1913-1960), γάλλος μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, και δοκιμιογράφος, τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1957. Γεννήθηκε στο Μοντοβί της Αλγερίας και πέθανε -σκοτώθηκε- στο Σανς της Γαλλίας, μαζί με τον εκδότη του Μισέλ Γκαλιμάρ, σε τροχαίο δυστύχημα. Ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), για το οποίο δούλεψε ως σκηνοθέτης, διασκευαστής, ηθοποιός και θεωρητικός, χρωστά σχεδόν εξίσου τη φήμη του στα μυθιστορήματά του "Ο Ξένος" και "Η Πανούκλα", όσο και στα θεατρικά του έργα "Καλιγούλας", "Οι δίκαιοι" αλλά και στα φιλοσοφικά του δοκίμια "Ο μύθος του Σισσύφου", "Ο επαναστατημένος άνθρωπος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Αγγέλου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.172 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση