Η εξέλιξη των εκπαιδευτικών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εξέλιξη των εκπαιδευτικών

Οι προκλήσεις της διαβίου μάθησης

Christopher Day

23.89€ -31% 16.48€

Το παρόν βιβλίο εστιάζεται στον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική τους ανάπτυξη και το πλαίσιο όπου αυτή λαμβάνει χώρα. Χρησιμοποιώντας ένα εύρος διεθνών ερευνών και μελετών πάνω στην ανάπτυξη, ο Christofer Day εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το προσωπικό και το επαγγελματικό πλαίσιο προάγουν ή παρεμποδίζουν τη βελτίωση της διδασκαλίας. Εξετάζει επίσης τις επιδράσεις της ηγεσίας και της κουλτούρας του σχολείου, το ρόλο της αξιολόγησης στην ανάπτυξη του σχολείου και των εκπαιδευτικών, τον παρεμβατικό ρόλο της ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη στοχαζόμενη πρακτική, τις συνεργασίες ανάμεσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και τα δίκτυα βελτίωσης. Τέλος, εντοπίζει το πολυσύνθετο του να γίνει και να παραμείνει κανείς αποτελεσματικός εκπαιδευτικός στις σημερινές μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το βιβλίο αποτελεί μια επίκαιρη συμβολή στον τομέα της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Εστιάζεται στη διαβίου μάθηση των εκπαιδευτικών παρέχοντας τους νέες θεωρήσεις και προοπτικές, ώστε να βελτιώσουν την πρακτική τους και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της διδασκαλίας τους. Θα έπρεπε να αποτελέσει βασικό ανάγνωσμα όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε επίπεδο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Ζωή Παπαναούμ - Τζίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ζωή Παπαναούμ είναι Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στη Διοίκηση Σχολείου και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

Ανθή Βακάκη (Μεταφραστής)


Christopher Day (Συγγραφέας)

Ο Christopher Day είναι Καθηγητής Παιδαγωγικής, Επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης του Σχολείου και των Εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου του Nottigham. Έχει ευρεία ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία και έχει συγγράψει πολλά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
491
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.737 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση