Η δυναμική του χρηματοοικονομικού συστήματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δυναμική του χρηματοοικονομικού συστήματος

Παναγιώτης Καπόπουλος

Γεώργιος Α. Προβόπουλος

19.41€ -30% 13.59€

Ο χρηματοοικονομικός τομέας βρίσκεται σήμερα σε φάση ταχύτατου μετασχηματισμού, υπό τη συνδυασμένη επίδραση της απελευθέρωσης, της διεθνοποίησης των οικονομικών και των νέων τεχνολογιών. Το βιβλίο αυτό αναλύει ειδικότερα τις δυνάμεις που κατευθύνουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, υπό το πρίσμα της υιοθέτησης του ευρώ, της ενοποίησης των αγορών κεφαλαίου και του ισχυρού κύματος συγχωνεύσεων και εξαγορών. Αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα στην παρουσίαση της μορφολογίας και της δυναμικής του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το βιβλίο εξετάζει το ζήτημα των χρηματοοικονομικών κρίσεων καθώς και το οπλοστάσιο που διαθέτουν σήμερα οι τράπεζες για την εκτίμηση και διαχείριση των κινδύνων.
Τέλος, διερευνώνται οι πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εποπτεία του συστήματος σε ένα περιβάλλον ολοένα συνθετότερων κινδύνων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παναγιώτης Καπόπουλος (Συγγραφέας)

Είναι οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank από το 1995 ασχολούμενος με θέματα οικονομικής ανάλυσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών και έχει διδάξει ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-1997). Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, ενώ ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Α. Προβόπουλος (Συγγραφέας)

Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1979 και οικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank από το 1994. Είναι επίσης πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών. Διετέλεσε υποδιοικητής της Τραπέζης Ελλάδος (1990-1993), Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ (1993-1997), Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1989-1990), πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΠΕ (1989-1990) και Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-1993). Έχει γράψει βιβλία και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους, ενώ ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.518 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση