Η δίψα του χρήματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δίψα του χρήματος

Μυθιστόρημα

Ελευθέριος Τελλίδης

13.71€ -11% 12.20€

Σε χώρους αφιλόξενους και με μαρτυρική αίσθηση του ξεριζωμού, με την αγωνία της επιβίωσης αρχικά και έπειτα πώς θα στεριώσει και πώς θα προκόψει, ο μετανάστης παρασύρθηκε ύπουλα και χωρίς διόλου να το καταλάβει αφέθηκε σ` έναν δρόμο γλιστερό κι επικίνδυνο, έχοντας πλέον ως μόνο σκοπό και σταθερή επιδίωξή του τον γρήγορο πλουτισμό του. Κυριευμένος από τη δίψα του χρήματος και πάνω στην προσπάθειά του για ανέλιξη και καταξίωση κοινωνική, με την ελπίδα πως ίσως αν και στην ξενιτιά σαν ξένος να μην περνιέται, αλλά και για να δείξει σε αυτούς που άφησε πίσω στην πατρίδα του πόσο άξιος και προκομμένος ήταν, αφυδατώθηκε συναισθηματικά και πληγώθηκε ανεπανόρθωτα σαν άνθρωπος και σαν οικογενειάρχης. Έτσι, ενώ από τη μια πλευρά άρχισαν με τον καιρό να ευημερούν οι αριθμοί και να πολλαπλασιάζονται οι καταθέσεις, από την άλλη, ύπουλα και αθόρυβα σαν υγρασία που διαβρώνει και γκρεμίζει, συντελούνταν σταδιακά η αποσύνθεση της οικογένειας και ο εξαφανισμός.

Ο Ελευθέριος Τελλίδης, με τον αέρα του γνώστη, μια και ο ίδιος έζησε και ζει στην ξενιτιά, μας δίνει με αριστοτεχνικό τρόπο την άνοδο και την πτώση μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών της Γερμανίας που όμως θα μπορούσε να ήταν και ιστορία της οικογένειας μιας οποιασδήποτε εθνικότητας. Άλλοτε γλαφυρά και άλλοτε διεισδυτικά, τέμνει και αναλύει με μεγάλη επιτυχία την αρρώστια που καταλαμβάνει συνήθως τους ανθρώπους, ώστε να θυσιάσουν μπροστά στο βωμό του χρήματος, τα απλά, τα ανθρώπινα, τα καθημερινά κι αγαπημένα.

Ελευθέριος Τελλίδης

Ελευθέριος Τελλίδης (Συγγραφέας)

Ο Ελευθέριος Τελλίδης γεννήθηκε το 1946 στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1971 και αναχώρησε για το Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Συνέχισε τις σπουδές του στα παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ και τέλειωσε το 1979, παίρνοντας το δίπλωμα των παιδαγωγικών. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο παρακολούθησε Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία. Τις σπουδές αυτές τις αποπεράτωσε το 1984, αποκτώντας το διδακτορικό δίπλωμα Παιδαγωγικών. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη Γερμανία στα τμήματα μητρικής γλώσσας. "Η δίψα του χρήματος" είναι το δεύτερο βιβλίο του. Προηγήθηκε η συλλογή διηγημάτων "Της ξενιτιάς τα βάσανα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.405 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση