Η δικτατορία του Μεταξά και ο πόλεμος του '40: οι σχέσεις της Ελλάδος με τη Βρετανία (1935-1941)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δικτατορία του Μεταξά και ο πόλεμος του '40: οι σχέσεις της Ελλάδος με τη Βρετανία (1935-1941)

Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος

Το βιβλίο "Η δικτατορία του Μεταξά και ο πόλεμος του `40" καλύπτει την ταραχώδη περίοδο της δεκαετίας του `30, διατρέχει τη δικτατορία Μεταξά και καταλήγει στα της πολεμικής αναμέτρησης 1940-41.

Ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί τον αποφασιστικό ρόλο που είχε κατά την περίοδο εκείνη ο βρετανικός παράγων σε σύμπραξη με την αποκατασταθείσα ελληνική βασιλική δυναστεία των Γκλύξμπουργκ, αλλά και την ανεπιφύλακτη προσωπική εμμονή του Μεταξά υπέρ της συμπαράταξής του με τη Βρετανία, αγνοώντας τη Γερμανία, μολονότι γερμανόφιλος, και προετοιμαζόμενος να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη εκδήλωση της ιταλικής αρπακτικότητας σε βάρος της χώρας μας.

Γιάννης Μαρίνος

Περιέχονται οι ενότητες:
- Εισαγψγή
- Κρίση εξουσίας και σύνδεση
- Δικτατορία και δεσμεύσεις
- Πόλεμος και υποχρεώσεις
- Αποκλίνοντα συμφέροντα
- Παρατηρήσεις και συμπεράσματα
- Βιβλιογραφία

Σοφία Ν. Σφυρόερα

Σοφία Ν. Σφυρόερα (Επιμέλεια)

Η Σοφία Ν. Σφυρόερα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλου Κατσέλη, σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Ε. Χατζίκου, χορό στη Σχολή Γιάννη Μέτση. Από τα φοιτητικά της χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός κοντά στους Μ. Κακογιάννη, Θ. Αγγελόπουλο, J. Dassin, Π. Βούλγαρη, Τ. Μαρκετάκη, Ν. Κούνδουρο, Μ. Βολανάκη κ.ά. και σαν παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Από το 1984 εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση. Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους "Το κίτρινο γάντι" (1984) απέσπασε βραβείο κριτικών και δημοσιογράφων στο Παιδικό Φεστιβάλ του Σαλέρνο στην Ιταλία και κρατικό βραβείο στην Ελλάδα. Η επόμενη, "Ένα παιχνίδι που δεν τέλειωσε" (1985), απέσπασε έπαινο στο Φεστιβάλ του Μονάχου, προβλήθηκε σ΄όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ντοκιμαντέρ της "Ηλεκτρική ενέργεια" πήρε το α΄ βραβείο βιομηχανικού ντοκιμαντέρ χωρών ΕΟΚ (Λοζάννη 1989). Το 1990 δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Melbourne University στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου σκηνοθέτησε και την αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας την τιμή της Πρωθιέρειας στην αφή της ολυμπιακής φλόγας. Στη διάρκεια της διαμονής της στην Αυστραλία εργάστηκε στο κρατικό, πολυεθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS. Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στη φιλολογία, τη σκηνοθεσία, τη συγγραφή και το γιο της Άγγελο-Νίκο.

Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Κολιόπουλος είναι καθηγητής της Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
276
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.372 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση