Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας

Τάσεις και πρακτικές: Πρακτικά ημερίδας, Θεσσαλονίκη, 7 Μαΐου 2003, Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ.

Το ελληνικό σχολείο αλλάζει· νέα βιβλία, αλλαγές στα προγράμματα διδασκαλίας, εισαγωγή και χρήση των νέων τεχνολογιών, πρόσθετη διδακτική στήριξη, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου... Τι μπορεί να κάνει η διεύθυνση της σχολικής μονάδας για να γίνει το σχολείο καλύτερο; Ποια τα προσόντα του αποτελεσματικού διευθυντή; Ποιες στρατηγικές διοίκησης είναι λειτουργικές στην ελληνική πραγματικότητα;
Στα ερωτήματα αυτά και σε άλλα συναφή δίνει απαντήσεις το βιβλίο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που έγιναν στην Ημερίδα με θέμα "Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας: Τάσεις και πρακτικές". Οι εισηγητές, στελέχη της εκπαίδευσης, ερευνητές και εκπαιδευτικοί, παρουσίασαν και συζήτησαν, ο καθένας από τη σκοπιά του, επίκαιρα θέματα της εκπαιδευτικής διοίκησης, όπως η επιλογή των διευθυντών, η λήψη αποφάσεων, ο προγραμματισμός και η παιδαγωγική ηγεσία.
Το βιβλίο απευθύνεται στους υποψήφιους και μάχιμους εκπαιδευτικούς, στα στελέχη της Διοίκησης και σε όσους ασχολούνται με την εκπαιδευτική έρευνα και πολιτική.

Ζωή Παπαναούμ - Τζίκα (Επιμέλεια)

Η Ζωή Παπαναούμ είναι Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στη Διοίκηση Σχολείου και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου

Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου (Επιμέλεια)

Η Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ίδιας σχολής. Το 2002 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. Τα ενδιαφέροντά της και η επαγγελματική της απασχόληση κινούνται στο πεδίο της ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιολόγησης προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φιλοσοφική Σχολή. Τομέας Παιδαγωγικής (Φορέας)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.364 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση