Η βίβλος της σοφίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η βίβλος της σοφίας

10.000 αποφθέγματα των σοφών της ανθρωπότητας

Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Η Βίβλος της Σοφίας είναι μια συλλογή γνωμικών και αποφθεγμάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν τα τελευταία δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, ποιητές, θεατρικοί συγγραφείς, επιστήμονες, ιερωμένοι, πολιτικοί κ.ά. προ­σέφεραν τη σοφία τους στην ανθρωπότητα, επιχειρώντας όχι μόνο να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του ανθρώπου, αλλά και να απαντήσουν σε ζητήματα που ανέκαθεν τον απασχολούσαν.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 440 προσωπικότητες του πνεύματος και 10.000 αποφθέγματα, τα οποία συλλέχθηκαν μέσα από ενδελεχή έρευ­να δύο ετών. Ο αναγνώστης έχει έτσι την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σκέψη αυτών των ανθρώπων και να στοχα­στεί πάνω σε θέματα σχετικά με τον άνθρωπο, την κοινωνία, τη ζωή, το θάνατο, τη θρησκεία, την πολιτική και όχι μόνο. Του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τον εαυτό του, να μάθει πώς σκέφτονται και ενεργούν οι άνθρωποι και πώς να αλληλεπιδρά μαζί τους, τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία –με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της–, πώς μπο­ρεί να φτάσει στην ευτυχία, να επιτύχει την εσωτερική γαλήνη, να αντέχει και να ξεπερνά τις δυσκολίες που συναντά κ.λπ. Αναδεικνύονται επίσης αξίες όπως η αγάπη, η ειλικρίνεια, η φιλία, η αλληλεγγύη, η ελευθερία και η δικαιοσύνη, απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί να λειτουργεί ανθρώπινα ο κόσμος μας.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1991 στις Σέρρες. Σπούδασε κλασική μουσική στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει πτυχίο στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής (αρμονία, αντίστιξη, φυγή), ενώ ετοιμάζεται και για το πτυχίο πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επαγγελματική μετάφραση. Του αρέσει πολύ η λογοτεχνία και η φιλοσοφία, κάτι που τον οδήγησε στην απόπειρα να καταγράψει τη σοφία των μεγαλύτερων στοχαστών της ανθρωπότητας στο βιβλίο του "Η βίβλος στης σοφίας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
500
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.619 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση