Η βασιλική καρδιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η βασιλική καρδιά

Greg MacGoon

11.60€ -10% 10.44€
«Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα…». Στη συντριπτική πλειοψηφία των παραμυθιών είναι η τελευταία φράση ως επιστέγασμα της επιτυχίας του ήρωα να υπερνικήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το στόχο του. Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο. Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο. Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του Γκρεκ ΜακΓκούν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.
Ανδρομάχη Μπούνα

Ανδρομάχη Μπούνα (Μεταφραστής)

Η Ανδρομάχη Μπούνα είναι απόφοιτη Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κατάγεται μητροπλευρικά από την Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κονίτσης, γένους Βάιλα. Σε βιωματικό επίπεδο ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και δη με την παράδοση της Κόνιτσας. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο αντικείμενο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Γεωργία Κιζιρίδου

Γεωργία Κιζιρίδου (Μεταφραστής)

Η Γεωργία Κιζιρίδου είναι εξελικτική - σχολική ψυχολόγος και υπηρετεί στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό Ψυχολογίας και Τέχνης Animartists από το 2015 για θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έχουν δημοσιευθεί παραμύθια της για το σχολικό εκφοβισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας στο Λογοτεχνικό Περιοδικό Κέφαλος. Έχει συμμετάσχει στην ποιητική συλλογή "Πόλεων ποίησις" από τις εκδόσεις Χρόνος. Είναι δημιουργός του εκπαιδευτικού παιχνιδιού συναισθηματικής νοημοσύνης "Ας παίξουμε με τα συναισθήματα". Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα ψυχικής υγείας που άπτονται της επικαιρότητας.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.3 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση