Η αυτοανάλυση
zoom in
10.00€ -11% 8.90€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786188021129

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  2014

 • Εκδότης

  Vesta

Η αυτοανάλυση γεννήθηκε τη στιγμή που ο Φρόυντ αναγνώρισε τα όνειρα ως αμιγώς ανθρώπινες εκφράσεις και επεξεργάστηκε μια μέθοδο για να τα ερμηνεύει. Ωστόσο αυτή η πρακτική δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του θεμελιωτή της ψυχανάλυσης· είναι αντιθέτως προσιτή σε όλους όσοι αποδέχονται τη δυναμική του ασυνείδητου και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της εγκατάστασης ενός διαλόγου μεταξύ των μυστικών, απωθημένων τους επιθυμιών, και της συνειδητής τους σκέψης.
Επισημαίνοντας ότι `το άνοιγμα στο πιο ανορθολογικό μέρος του εαυτού μας απαιτεί να προχωρήσουμε με τη μέγιστη αυστηρότητα και τη μέγιστη διαύγεια πνεύματος`, ο συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου αναλύει, με εξαιρετική οικονομία και σαφήνεια, τους όρους και τις προϋποθέσεις, την τεχνική εν ολίγοις, αυτής της `ψυχανάλυσης εκτός των τειχών`, όπως χαρακτηρίζει την αυτοανάλυση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μήνα Πατεράκη - Γαρέφη (Μεταφραστής)


Gerard Bonnet (Συγγραφέας)

Ο Ζεράρ Μποννέ (Gerard Bonnet) είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Ψυχαναλυτικής ΄Ενωσης της Γαλλίας (APF) και διευθυντής της Σχολής Προπαιδευτικής στη γνώση του ασυνείδητου (ΕPCI), όπου παραδίδει ανοικτά μαθήματα σε ευρύ κοινό. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων έργων, μεταξύ των οποίων το "Οι σεξουαλικές διαστροφές" (Les perversions sexuelles, Que sais-je No 2144, Παρίσι, 2007, 4η έκδοση) και "Πώς μπορεί να γίνει κανείς ψυχαναλυτής;" (Commment peut-on etre psychanalyste?, Esprit du temps, Παρίσι, 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
18x13
Βάρος:
0.143 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση