Η αποκάλυψη του Θεού στην ανθρώπινη καρδιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αποκάλυψη του Θεού στην ανθρώπινη καρδιά

Ιερομόναχος Seraphim Rose

- Τι αναζητά ο άνθρωπος στη θρησκεία, και τι θα έπρεπε να αναζητά σ΄ αυτήν; - Πώς αποκαλύπτεται ο Θεός, με σκοπό να οδηγήσει τον άνθρωπο στη γνώση της αλήθειας; - Πώς ο πόνος βοηθά να συμβεί αυτή η αποκάλυψη; Αυτά και άλλα ερωτήματα πραγματεύθηκε ο π. Σεραφείμ Ρόουζ, ένας Ορθόδοξος Χριστιανός μοναχός από τα βουνά της Βόρειας Καλιφόρνια, σε μια διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στη Σάντα Κρουζ, το 1981. Το παρόν βιβλίο στηρίζεται στο περιεχόμενο αυτής της διάλεξης, και περιλαμβάνει τις απαντήσεις του π. Σεραφείμ στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου. Αντλώντας από μια ποικιλία πηγών - την Αγία Γραφή, τα πατερικά κείμενα, τους βίους αρχαίων και σύγχρονων Αγίων, και τις αφηγήσεις διωκόμενων Χριστιανών πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα - ο π. Σεραφείμ φτάνει στον πυρήνα όλης της χριστιανικής ζωής: τη μεταστροφή της καρδιάς του ανθρώπου, που την κάνει να φλέγεται από αγάπη για το Χριστό, και μεταμορφώνει κάποιον σε ένα νέο άνθρωπο.

Ιερομόναχος Seraphim Rose

Ιερομόναχος Seraphim Rose (Συγγραφέας)

Ο π. Σεραφείμ Ρόουζ (1934 - 1982), ήταν ένας Αμερικανός Ορθόδοξος μοναχός της αρχαίας παράδοσης ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην προσπάθεια αφύπνισης του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου στις ξεχασμένες πνευματικές αλήθειες. Από την απομακρυσμένη του καλύβα στα όρη της βόρειας Καλιφόρνιας ο π. Σεραφείμ δημοσίευε κείμενα τα οποία είχαν εντυπωσιακή διεθνή απήχηση. Είναι ο πιο σεβαστός και αγαπημένος συγγραφέας πνευματικών έργων στη σημερινή Ρωσία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία B. Δημητριάδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία B. Δημητριάδου ζει στην Αθήνα. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της από την αγγλική, συμμετοχές της σε βιβλία με κείμενα διαφόρων συγγραφέων, τα βιβλία της "Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες" (εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος), "Αλίκη η μικρή μαμά" (Μορφή - Εκδοθήτω), "Οι περιπέτειες της Ροδούλας και άλλα παραμύθια", "Το αδελφάκι της Ελένης" (εκδόσεις Εγρήγορση).

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
58
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.093 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση