Η απάτη του αιώνα: Τροφές και φάρμακα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η απάτη του αιώνα: Τροφές και φάρμακα

Πώς οι τροφές και τα φάρμακα καταστρέφουν την υγεία μας

Randall Fitzgerald

Τα τελευταία εκατό χρόνια: Το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας και την υγεία μας, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση. Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 20%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 20%. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι: 1. Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά; 2. Πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα, που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές αδέσποτων ζώων; 3. Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ; 4. Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί για βλάβες στην υγεία σας; 5. Μόνο το 4% από 25000 χημικές ουσίες, που περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί; 6. Μερικά από τα εμβόλια, που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης; 7. Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων, που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες, που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος; Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν την ίδια του την επιβίωση!

Ρένα Λέκκου - Δάντου (Μεταφραστής)


Randall Fitzgerald

Randall Fitzgerald (Συγγραφέας)

O Randall Fitzgerald είναι διάσημος δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα πιο γνωστά και αποκαλυπτικά άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες "The Washington Post" και "The Wall Street Journal". Επί δεκαετίες έχει διατελέσει ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Reader΄s Digest.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
309
Διαστάσεις:
24χ16
Βάρος:
0.59 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Αρκετά συναρπαστικό και συνταρακτικό. Το διάβασα…

★ ★ ★ ★ ★

Αρκετά συναρπαστικό και συνταρακτικό. Το διάβασα μονορούφι. Επικεντρώνεται βέβαια λόγω έκδοσης και target group στους Αμερικανούς με πολλά ανατριχιαστικά παραδείγματα παχυσαρκίας, εκμετάλλευσης των τροφών τους, κινδύνων υγείας από καθαριστικά και άλλα προϊόντα οικιακής χρήσης. Όμως αυτό έχει φτάσει και στην Ελλάδα σιγά σιγά, όσο κι αν μας γλυτώνει η μεσογιεακή δίαιτα που ισχυριζόμαστε. Ναι θα συμφωνήσω ότι απέναντι σε όλα αυτά στέκει η υγιεινή διατροφή, τα φυσικά φάρμακα (θα ψάξω πού έχω ένα βιβλίο με βοτάνια και θα περιορίσω τα φάρμακα). Όμως να τρώω χώμα; Και ρίζες ωμές;Και κλύσματα;Εκεί τον έχασα λίγο τον συγγραφέα. Μπορεί να είναι το καλύτερο για την υγεία μου αλλά προτιμώ να μην το κάνω και να προσέχω τα φρούτα και τα λαχνικά ή τα φυτικά σκευάσματα. Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 10/09/2012)