Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους

Ευάγγελος Κουσιάδης

13.00€ -11% 11.57€

`Οι Γυναίκες που φοβόντουσαν τον Ίσκιο τους και αγάπησαν τη Σκιά τους` είναι πρωτίστως ένα ταξίδι, ένα ψυχολογικό και φιλοσοφικό ταξίδι στα βάθη της γυναικείας ψυχής.
Παρουσιάζονται οι περιπτώσεις οκτώ διαφορετικών γυναικών, που η καθεμιά από την πλευρά της πάλεψε ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες και φόβους, μέχρι εκεί που μπορούσε να αντέξει. Γυναίκες με φοβίες, με άγχος, με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη, γυναίκες που ζούσαν τυραννικούς έρωτες, μεθυσμένες στην αρχή και δηλητηριασμένες αργότερα, γυναίκες κάθε ηλικίας, παγιδευμένες ως νεαρές κοπέλες, παγιδευμένες και ως ώριμες. Το βάρος της πολυπλοκότητας της γυναικείας φύσης, τεράστιο και αγχωτικό για αυτές τις ίδιες. Και μαζί τους, σύμμαχος και συνεργάτης, ένας άνδρας θεραπευτής που βλέπει όλον αυτόν τον μεγάλο αγώνα να ξετυλίγεται μπροστά του. Οι ίσκιοι του φόβου, του άγχους, της θλίψης, μοιάζουν σαν ζωντανές παρουσίες με σάρκα και οστά, μέσα στις σελίδες του βιβλίου, όπως ακριβώς ζωντάνεψαν και μέσα στο γραφείο του θεραπευτή, στη πορεία αυτού του μεγάλου ταξιδιού της ψυχοθεραπείας, της αυτογνωσίας και της εσωτερικής εξέλιξης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευάγγελος Κουσιάδης (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Κουσιάδης γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής. Τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: "Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν την σκιά τους" (εκδόσεις Χίλιων), ένα ψυχολογικό και φιλοσοφικό ταξίδι στα βάθη της γυναικείας ψυχής. Είναι κάτοχος Πτυχίου Βachelor (Hons) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Τeesside, και κάτοχος του Higher National Diploma (BTEC 5)) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Πιστοποιημένου από το Edexcel Foundation, United Kingdom). Έχει Δίπλωμα (Advanced Diploma) Πλήρους Εξειδικευμένης Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cοgnitive-Behavioural Therapy, Advanced Schema Therapy, Mindfulness Based Cοgnitive-Behavioural Therapy, Dialectical Behavioural Therapy, Acceptance & Commitment Therapy), από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Επιπλέον, έχει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγινητείου Νοσοκομείου (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Ουλής). Πιστοποιητικό Μετεκπαίδευσης στην "Aναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία" από την Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και: Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ψυχολογία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πιστοποιητικό Σπουδών στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική από την Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας & Ψυχοθεραπείας. Επίσης, ολοκλήρωσε έναν Κύκλο Σεμιναρίων με θέματα Σεξουαλικής Υγείας στο Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας του Dr. Θάνου Ασκητή, καθώς και το Εισαγωγικό Ετήσιο Σεμινάριο στις Ψυχοθεραπευτικές Μεθόδους (Ομαδική Ανάλυση, Ψυχόδραμα, Θεραπευτική Κοινότητα, Οικογενειακή Θεραπεία) και την Ψυχολογική Αξιολόγηση στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών. Είναι Μέλος στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων και έχει δημοσιεύσει άρθρα με θέματα Ψυχολογίας-Φιλοσοφίας στα περιοδικά: Άβατον, Δίοδος και Αυτογνωσία. Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Βρετανικός Σύλλογος Ψυχολόγων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Επιστημονικό Συμβούλιο, του απένειμε τον επαγγελματικό τίτλο του Registerd Scientist (Rsci), ως αναγνώριση της επιστημονικής του κατάρτισης, της επαγγελματικής του επάρκειας και εμπειρίας, στον επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο της Ψυχολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση