Γίνετε σοφοί, γίνετε μάγοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γίνετε σοφοί, γίνετε μάγοι

Georges Charpak

Henri Broch

Οι συγγραφείς, ο νομπελίστας Ζορζ Σαρπάκ και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ανρί Μπροκ, εξετάζοντας την ανάπτυξη της επιστήμης προσπαθούν να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του σκοταδισμού. Οι σύγχρονοι σοφοί, απόγονοι των αρχαίων μάγων, αλχημιστών, αστρολόγων, συνεχίζουν να αναζητούν το άγνωστο και προσπαθούν να παρουσιάσουν μια αρμονική εικόνα του σύμπαντος. Οι διάφορες θρησκείες αντιτάχθηκαν συχνά στην εξέλιξη της επιστήμης, αφού μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τα δόγματά τους.

Μετά από αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, η φύση των σχέσεων ανάμεσα στις θρησκείες και την επιστήμη άλλαξε και επήλθε μια εξισορρόπηση. Πολλοί όμως εκμεταλλεύτηκαν την επιστήμη διαστρεβλώνοντάς την και της προσέδωσαν χαρακτηριστικά θρησκείας.

Στη χρονική κλίμακα της ανθρώπινης εξέλιξης αυτή η περίοδος πνευματικής χειραγώγησης μπορεί να φαντάζει ασήμαντη, αποκαλύπτει όμως πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούμε σε καταστάσεις και συμπεριφορές που είναι τόσο αντιεπιστημονικές όσο και παράλογες.

Γιώργος Κ. Καλαμαντής (Μεταφραστής)


Georges Charpak

Georges Charpak (Συγγραφέας)

Ο Ζορζ Σαρπάκ είναι Γάλλος φυσικός πολωνικής καταγωγής. Έκανε το διδακτορικό του το 1955 στο College de France, στο Παρίσι, όπου εργάστηκε στο εργαστήριο Frederic Joliot-Curie. Έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσικής το 1992 και είναι ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων (CERN).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Henri Broch

Henri Broch (Συγγραφέας)

Ο Ανρί Μπροκ είναι καθηγητής φυσικής και διευθύνων του εργαστηρίου ζητητικής στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
276
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.422 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση