Γερασιμάκης ο οξύθυμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γερασιμάκης ο οξύθυμος

Κεφαλλονίτικες κουρλαμάδες: Αληθινές ιστορίες

Σπυρίδων Γ. Λυκούδης

9.95€ -11% 8.86€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786188086906

 • Έτος κυκλοφορίας

  2013

 • Εκδότης

  Ηχόραμα media

Το βιβλίο του Σπυρίδωνος Γερασίμου Λυκούδη, "Γερασιμάκης ο οξύθυμος" είναι ένα λαογραφικό κειμήλιο, ένας πραγματικός λεκτικός θησαυρός και όαση αξίας, στο σημερινό υποβαθμισμένο περιβάλλον που ζούμε.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και προβάλει την ευχάριστη πλευρά της ζωής, στους παλαιότερους χρόνους, στα χωριά και στις πόλεις της Κεφαλλονιάς.

Σκοπός του βιβλίου είναι, η διάσωση και διάδοση του Κεφαλλονίτικου γλωσσικού ιδιώματος, με στόχο να θυμηθούνε οι παλαιοί και να μάθουνε οι νέοι, τον παλαιό τρόπο ζωής και την Κεφαλλονίτικη "τοπολαλιά", μέσα από αυθεντικούς Κεφαλλονίτικους διαλόγους του παλαιού καιρού.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, πολλοί Κεφαλλονίτες θα ξαναφέρουνε στον νου, τύπους και εικόνες του παρελθόντος, που έχουνε αφήσει μία ευχάριστη και νοσταλγική ανάμνηση, από την καθημερινή ζωή της Κεφαλλονιάς, της εποχής εκείνης.

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για να επικοινωνήσει, με τσου Κεφαλλονίτες τση Κεφαλλονιάς, με τσου Κεφαλλονίτες τση διασποράς, και τσου μη Κεφαλλονίτες, που έχουνε πνευματικά ενδιαφέροντα και θέλουνε να γνωρίζουνε τις τοπικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Το βιβλίο "Γερασιμάκης ο οξύθυμος", παρουσιάστηκε, στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου
"ο Κέφαλος" με την συμμετοχή πολυπληθών βιβλιοφίλων και με την παρουσία, όλων των τοπικών αρχών και απέσπασε κολακευτικά σχόλια και έτυχε ενθουσιώδους κρητικής από τους ειδικούς.

Σπυρίδων Γ. Λυκούδης

Σπυρίδων Γ. Λυκούδης (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Λυκούδης, κατάγεται από την Κεφαλλονιά, από το χωριό Κοντογουράτα της Θηνιάς, και από το Μεσολόγγι, από την πλευρά της μητέρας του. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα και πήγε με πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στις Η.Π.Α. Εσυνέχισε τις σπουδές του στο Ισπανοαμερικανικό Ινστιτούτο, της Νέας Υόρκης, στο τμήμα Business Administration. Εργάστηκε για 35 χρόνια σαν υπεύθυνος πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων δυτικής Ελλάδος, σε μεγάλη ελληνική εταιρία. Χρημάτισε υπεύθυνος οργανωτικού, για 14 νομούς της δυτικής Ελλάδας, σε γνωστό πολιτικό φορέα, και οργάνωσε από την αρχή 14 Νομαρχιακές επιτροπές. Φλογιζόμενος από την ιδέα της Ένωσης της Ελληνικής Κύπρου, με την μητέρα Ελλάδα, όπως όλοι οι νέοι της εποχής εκείνης, προσήλθε εθελοντικώς και υπηρέτησε στην Κυπριακή Εθνοφρουρά. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ερευνώντας για στοιχεία, που θα χρησιμοποιήσει στα βιβλία του. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει μόνιμα στην Κεφαλλονιά. Πιστεύει ακράδαντα στην ελληνική φιλοσοφική και επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων, όπως την διατυπώσανε οι 4.500 Έλληνες φιλόσοφοι. Έχει γράψει επτά βιβλία, και ο "Γερασιμάκης ο οξύθυμος" είναι το πρώτο του βιβλίο που παρουσιάζεται.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.228 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση