Γεωγραφικά συστήματα πληροφορικών με ArcGis10& CD
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γεωγραφικά συστήματα πληροφορικών με ArcGis10& CD

Θεωρία και πράξη: Με χρήση του ArcGis10

Ανδρουλακάκης, Νίκος

Κουτσόπουλος, Κωστής Χ.

35.00€ -11% 31.15€
Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" γράφηκε για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ελληνική βιβλιογραφία των ΓΣΠ. Είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει και επανακαθορίζει τον πλούτο και την ποικιλία των ΓΣΠ με έναν ευκολονόητο τρόπο. Αποτελεί μια σαφώς καθορισμένη δίοδο προς το θαυμαστό κόσμο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" είναι μοναδικό στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία γιατί: - Βασίζεται στην επιστημονική προσέγγιση της ανάδρασης που οδηγεί στη λογική των διαδοχικών βημάτων κατά την εξέταση επιστημονικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, η παράθεση της ύλης του βιβλίου ακολουθεί το γνωστό μεθοδολογικό πλαίσιο για τα Γ.Σ.Π.: Είσοδος Δεδομένων, Διαχείριση Δεδομένων, Χωρική Ανάλυση και Χαρτογραφική Απόδοση. - Η φιλοσοφία του διαφοροποιείται από την απλοϊκή και μονοδιάστατη προσέγγιση των υπόλοιπων βιβλίων που αντιμετωπίζουν τα Γ.Σ.Π. ως ένα καθαρά τεχνοκρατικό αντικείμενο. Θεωρούμε ότι η πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί χωρίς την ύπαρξη της θεωρίας, με τον ίδιο τρόπο που η θεωρία δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει τη χρησιμότητά της χωρίς την αψεγάδιαστη εφαρμογή της. Επομένως, το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, όπως και το πρώτο τμήμα κάθε κεφαλαίου, είναι αφιερωμένο στην επιστημονική τεκμηρίωση όσων έπονται. - Έχει ως βασική αρχή ότι τα ΓΣΠ αποτελούν ένα βασικό και αναπόσπαστο συστατικό του χωρικού σχεδιασμού, με τον ίδιο τρόπο που η επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων πρέπει να θεωρείται πλέον ως διαδικασία διαχείρισης και ανάλυσης χωρικών δεδομένων. Το Γ.Σ.Π Θεωρία και Πράξη χαρακτηρίζεται από τα εξής: - Οδηγεί τον αναγνώστη βήμα-βήμα όχι μόνο στην εκμάθηση του νέου λογισμικού ArcGIS 10, αλλά κυρίως στο πώς να επιλύει γεωγραφικά προβλήματα με τη χρήση των Γ.Σ.Π n Αποτελεί έναν οδηγό εφαρμογής των διαφόρων λειτουργιών των ΓΣΠ, με τη βοήθεια του ArcGIS 10, για την εμπέδωση των οποίων υπάρχει μια σειρά ασκήσεων τις οποίες ο αναγνώστης καλείται να επιλύσει οδηγούμενος βήμα-βήμα με μία σειρά εικονογραφημένων υποδείξεων. - Καλύπτει τις ανάγκες τόσο των χρηστών που απλώς επιθυμούν να κατανοήσουν πλήρως, μέσα από απλά και καλά σχεδιασμένα βήματα, το νέο αυτό εργαλείο (ArcGIS 10), όσο και αυτών που επιθυμούν να εμβαθύνουν και να αναπτύξουν περαιτέρω την ενασχόλησή τους με τα Γ.Σ.Π., με τη βοήθεια περισσότερο εξειδικευμένων λειτουργιών και εφαρμογών. - Όλα τα δεδομένα και οι ασκήσεις αφορούν στον ελλαδικό χώρο και μάλιστα σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με στόχο την ελληνική πραγματικότητα (π.χ. τα Ελληνικά Προβολικά Συστήματα). - Όλες οι ασκήσεις και τα δεδομένα έχουν δοκιμασθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας της διδασκαλίας των Γ.Σ.Π. σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια του εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου του ΕΜΠ.
Ανδρουλακάκης, Νίκος

Ανδρουλακάκης, Νίκος (Συγγραφέας)

Ο Ν. Ανδρουλακάκης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) και έχει τελειώσει το διετές τμήμα Αναλυτών Συστημάτων του ΕΛΚΕΠΑ. Εργάζεται στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και ασχολείται με τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα από το 1989. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Το MS DOS με απλά λόγια", Εκδόσεις Λύχνος 1987, "QBasic με απλά λόγια", Εκδόσεις Ίων 1996. "Εισαγωγή στο ArcView", Εκδόσεις Παπασωτηρίου 2000. Έχει διδάξει σε αρκετές Ιδιωτικές σχολές Πληροφορικής, στο ΕΛΚΕΠΑ και τα τελευταία χρόνια διδάσκει στα ΤΕΙ Χαλκίδας σαν έκτακτος καθηγητής Εφαρμογών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κουτσόπουλος, Κωστής Χ.

Κουτσόπουλος, Κωστής Χ. (Συγγραφέας)

O Κωστής Κουτσόπουλος μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στην Ελλάδα, μετέβη στις Η.Π.Α., στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, από όπου έλαβε τα πτυχία MSc και Ph.D., καθώς και μεταδιδακτορικό δίπλωμα από τα Τμήματα Γεωγραφίας και Πολιτικών Μηχανικών. Δίδαξε στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο της Αιόβας και το 1979, σε ηλικία 34 χρόνων εξελέγη καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπήρξε Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου (1981-2011), Δ/ντής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού (1982-1998 και 2010-2011) και διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (1988-1990). Είναι πρόεδρος και μέλος πολλών επιστημονικών και ακαδημαϊκών Οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Υπήρξε ο πρώτος που το 1980 εισήγαγε τα Γ.Σ.Π. στην Ελλάδα, αλλά ασχολείται ενεργά με την επιστημονική αυτή περιοχή από το 1971 τόσο στην έρευνα όσο και στην διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων και τελευταία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Έχει παρουσιάσει 157 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, έχει 50 δημοσιεύσεις με κριτές σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει 64 βιβλία και κεφάλαια σε βιβλία. Τέλος, υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος 48 επιδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημόσιων οργανισμών και εταιρειών, καθώς και πολλών μη επιδοτούμενων ερευνών και μελετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2012
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
656
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.359 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση