Γενική ψυχολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γενική ψυχολογία

Διαλεκτική - υλιστική προσέγγιση

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των κοινωνικών επιστημών, τους ψυχολόγους, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν πώς διαμορφώνεται ο ψυχισμός του ανθρώπου, ο λεγόμενος "εσωτερικός κόσμος" του, και τελικά να βοηθήσουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στον αναγνώστη ένα εγχειρίδιο που προσανατολίζει στην επιστημονική εξήγηση των ανθρώπινων ψυχικών φαινομένων, γιατί χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο δεν μπορεί να είναι σωστή κι αποτελεσματική η όποια πραχτική παιδαγωγική παρέμβαση ή ερμηνεία της δράσης των ατόμων αλλιώς θα μένει το έδαφος ελεύθερο για την "παραψυχολογία" και για εμπειρικές συνταγές αντιμετώπισης των ατομικών περιπτώσεων, θέλουμε να καλύψουμε έτσι ένα βιβλιογραφικό κενό μαρξιστικής προσέγγισης της επιστήμης της Ψυχολογίας, και με αυτόν τον εξοπλισμό να βοηθήσουμε και την κατανόηση των διαφορετικών, συχνά συγκρουόμενων, απόψεων που εκτίθενται στα αστικά πανεπιστημιακά εγχειρίδια, καθώς και σε πιο εξειδικευμένες εργασίες. Ν΄ αποκαλύψουμε τη σύνδεση των διαφορετικών προσεγγίσεων με την κοσμοαντίληψη και την ιδεολογική τοποθέτηση των συγγραφέων και τελικά με τη στάση τους απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν κοινωνικές επιστήμες αποκομμένες από την ταξική διαπάλη, αδιάφορες ως προς τις κοινωνικές σχέσεις, την πολιτική, τις σχέσεις παραγωγής.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Μιχάλης Κουβελάς (Επιμέλεια)

Ο Μιχάλης Κουβελάς γεννήθηκε το 1943. Αποφοίτησε από το ΕΜΠ ως μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ναυπηγικής στην Αγγλία. Εργάστηκε για δεκαετίες στη ναυπηγική βιομηχανία και στη ναυτιλία. Μελέτησε ανεξάρτητα πολιτική οικονομία, φιλοσοφία και ψυχολογία. Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου "Η καπιταλιστική εκμετάλλευση στην Ελλάδα", που εκδόθηκε από το ΚΜΕ. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε περιοδικά πάνω σε θέματα πολιτικής οικονομίας, εκπαίδευσης και ψυχολογίας.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
700
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.839 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση