Γενική ιστορία της Ευρώπης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γενική ιστορία της Ευρώπης

Η Ευρώπη από το 1848 μέχρι σήμερα

Συλλογικό έργο

Francois - Georges Dreyfus

Roland Marx

20.49€ -33% 13.73€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600226218

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  1990

 • Εκδότης

  παπαζήσης

Ανάμεσα στο 1850 και 1914, η Ευρώπη, και ιδιαίτερα η δυτική, επεκτείνει την κυριαρχία της στον κόσμο. Την παραμονή του πολέμου, φθάνει σε πραγματικό απόγειο, διότι ο πολιτικός και οικονομικός ιμπεριαλισμός που ασκεί της επιτρέπει να κυριαρχεί στον πλανήτη με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι τέκνο της, και την Ιαπωνία, στην οποία χρησιμεύει ως μοντέλο. Για να φθάσει στο απόγειο αυτό, η Ευρώπη κατάφερε να έχει, με το μέρος της πρώτης σημασίας πλεονεκτήματα. Έχει καταρχήν, ανθρώπους να εξαγάγει, αφού η δημογραφική ανάπτυξη την οποία γνωρίζει δεν της επιτρέπει να απορροφήσει το πλεόνασμα. Διαθέτει επίσης τεχνολογικά μέσα, τα οποία της εξασφαλίζουν μεγάλο προβάδισμα και συμβάλλουν στο να την πλουτίσουν, παρέχοντάς της σοβαρές χρηματικές δυνατότητες. Ασφαλής για τη δύναμή της, αναπτύσσει ένα αίσθημα ανωτερότητας το οποίο, μαζί με άλλες δυνάμεις, την ωθεί να επιχειρήσει μια σειρά αποικιακών κατακτήσεων για να ολοκληρώσει την ηγεμονία της στον κόσμο. Έχει φυσικά ανάγκη από στρατιωτικά μέσα για την επέκταση και άμυνά της, αλλά, με τον τρόπο αυτόν, συντηρεί το σκουλήκι μέσα στον καρπό, εφόσον τα εθνικιστικά ρεύματα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις γεννούν πολυάριθμες κρίσεις. Μία τέτοια κρίση, το 1914, θέτει απότομα τέλος σε μια απόλυτη κυριαρχία που διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα. [...] (από το κείμενο του Raymond Poidevin, "Βιβλίο Β΄: Η εποχή της κυριαρχίας, 1848-1914")
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τάκης Θεοδωρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.


Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης (Μεταφραστής)

Ο Π. Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συμμετάσχει, ως εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όλες τις σημαντικές κοινοτικές διαπραγμάτευσεις, συμπεριλαμβανομένης της διακυβερνητικής διάσκεψης για την επεξεργασία της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. ΄Εχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και πολιτική.

Π. Παπαδόπουλος (Μεταφραστής)


Α. Ιωαννίδου (Μεταφραστής)


Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Francois - Georges Dreyfus (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Raymond Poidevin (Συγγραφέας)

Γάλλος ιστορικός, καθηγητής στο Institut des Hautes Etudes Europeennes (IHEE) του Στρασβούργου. Γνωστότερα έργα του: "Les Relations economiques entre la France et l΄Allemagne de 1898 a 1914" (A. Colin, 1969), (μαζί με τους F.-G. Dreyfus και Roland Marx) "Histoire generale de lʼEurope" (PUF, 1980), "L΄Allemagne et le monde au XXe siecle" (1984), "Robert Schuman, Homme d΄Etat 1886-1963" (Imprimerie nationale, 1986, επανέκδοση, 1988), (επιμ.) "Histoire des debuts de la construction europeenne (mars 1948-mai 1950)" (Βρυξέλλες, 1986),"Histoire de l΄Allemagne" (μαζί με τον Sylvain Schirmann, Hatier, 1992), "Histoire de la Haute Autorite de la Communaute europeenne du charbon et de lʼacier" (Βρυξέλλες: Bruylant, 1993), "Peripeties franco-allemandes du milieu du XIXeme siecle aux annees 1950" (συλλογή άρθρων, Βέρνη, 1995), (επιμ. μαζί με τους Marie-Therese Bitsch και Wilfried Loth) "Institutions europeennes et identites europeennes" (Βρυξέλλες, 1998), κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Georges Livet (Επιμέλεια)


Roland Mousnier (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
6 από 6
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
362
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.635 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση