Γαλαξείδι: Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γαλαξείδι: Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

33.00€ -11% 29.37€

Ιστορική και πολιτιστική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική Γραμματεία. Είναι ένα έργο μοναδικό, που αναδεικνύει τον κόσμο του πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και του καλλιτεχνικού ταλέντου σημαντικών ανθρώπων της γαλάζιας "Πολιτείας" του Γαλαξειδίου, μιας σημαντικής ιστορικής κωμόπολης της Φωκίδας.

Πρόκειται για μια σημαντική εργογραφία, η οποία διαιρείται σε δύο μέρη.

Στο Πρώτο Μέρος καταγράφονται η ζωή και το έργο εκατόν είκοσι πέντε (125) ιστοριοδιφών, συγγραφέων λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, καθώς και ποιητών, που γεννήθηκαν στην κωμόπολη του Γαλαξειδίου ή κατάγονται από αυτήν, ή τέλος εργάστηκαν ή έζησαν εκεί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο ιερομόναχος Ευθύμιος ο Πενταγιώτης, ο μεσαιωνοδίφης Κωνσταντ?νος Σάθας, ο συγγραφέας Δεδούσης Χαρδαβέλλας, η συγγραφέας, ποιήτρια και στιχουργός Κωστούλα Μητροπούλου και η συγγραφέας Εύα Βλάμη - Λεκατσά. Επίσης, έχουν καταχωρηθεί εξήντα τέσσερεις (64) Γαλαξειδιώτες πνευματικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν γράψει και δημοσιεύσει σε λογοτεχνικά ή φιλολογικά περιοδικά και σε εφημερίδες λογοτεχνικά, λαογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά κείμενα, καθώς και ποιήματα.

Στο Δεύτερο Μέρος καταγράφονται η ζωή και το έργο ογδόντα ενός (81) Γαλαξειδιωτών που ασχολήθηκαν με τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη ξυλο-γλυπτική, τη γλυπτική και την κεραμική. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Σπύρος Βασιλείου. Επίσης, έχουν καταχωρηθεί οι Γαλαξειδιώτες που συνδέονται με το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και την φωτογραφική τέχνη. Μεταξύ των τελευταίων συμπεριλαμβάνεται ο σκηνοθέτης και δάσκαλος Δημήτριος Ροντήρης.

Είναι σπουδαίο έργο για τους φιλίστορες και τους ερευνητές, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τους φοιτητές των φιλολογικών πανεπιστημιακών σχολών.

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος γεννήθηκε στα Βασιλικά Βοιωτίας το 1950. Υπηρέτησε στη Χωροφυλακή και στη συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία, από την οποία αποστρατεύτηκε τον Οκτώβριο του 2004 με τον κατεχόμενο βαθμό του Αντιστρατήγου. Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε Κλαδάρχης Ασφάλειας και Τάξης και Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν επικεφαλής των Ολυμπιακών Δυνάμεων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον Αύγουστο το 2004. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει έξι ξένες γλώσσες. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με συντομογραφίες ακρωνύμια και αρκτικόλεξα με αρκετές εκδόσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Σελίδες:
550
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.159 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση