Η Φυσιολογία με μεγεθυντικό φακό. 2η έκδοση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Φυσιολογία με μεγεθυντικό φακό. 2η έκδοση

Αθανάσιος Σμοκοβίτης

64.90€ -11% 57.76€

Το παρόν βοήθημα βασίζεται στο ίδιον επίτομο σύγγραμμα «Φυσιολογία» (Εκδόσεις «Δέσποινα Κυριακίδη», όγδοη έκδοση, 2014) και στο ερωτηματολόγιο «Φυσιολογία: ερωτήσεις κριτικής προσέγγισης του γνωστικού αντικειμένου της Φυσιολογίας» και απευθύνεται στον αναγνώστη του συγκεκριμένου συγγράμματος για να τον διευκολύνει να αξιοποιήσει καλύτερα την πληροφόρηση που περιέχεται σ’ αυτό· να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις βασικές έννοιες των διαφόρων θεμάτων που αναπτύσσονται. Έτσι, σε κάθε θέμα, προτάσσονται του κειμένου λέξεις ή φράσεις «κλειδιά», συνοπτικοί πίνακες/διαγράμματα ή περιλήψεις, ενώ και το κείμενο πολλές φορές δεν έχει την ανάπτυξη που έχει αντιστοίχως στο επίτομο σύγγραμμα Φυσιολογίας. Δίνεται ο αδρός σκελετός του κάθε θέματος. Τονίζονται οι πυρήνες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η επί μέρους πληροφόρηση. Επίσης, παράγραφοι του κειμένου με ιδιαίτερο ειδικό βάρος αναγράφονται με έντονα στοιχεία. Τέλος, παρατίθενται στο τέλος κάθε θέματος και ορισμένες ενδεικτικές ερωτήσεις για τον αυτοέλεγχο της κατανόησης του θέματος και την εδραίωση της γνώσης, οι απαντήσεις όμως κάποιων από αυτές απαιτούν και την επιπρόσθετη, λεπτομερέστερη πληροφόρηση που περιέχεται στην επίτομη Φυσιολογία. (Ο συνολικός αριθμός των ερωτήσεων και υποερωτήσεων ανέρχεται σε 1.600 περίπου).
Το επίτομο σύγγραμμα Φυσιολογίας, εκτός από την εκτενέστερη ανάπτυξη κάθε θέματος, περιέχει αναλυτικούς πίνακες, πολύ περισσότερες εικόνες, πλουσιότατη βιβλιογραφία (παρέχοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ανατρέξει σ’ αυτή για επί μέρους, ειδικές πληροφορίες), λεπτομερέστατο ευρετήριο, ενώ υπάρχουν και επιπλέον κεφάλαια, όπως είναι τα αισθητήρια όργανα, η φυσιολογία της συμπεριφοράς των ζώων και ο επηρεασμός φυσιολογικών λειτουργιών από παράγοντες που ρυπαίνουν ή μολύνουν το περιβάλλον. Τέλος, οι επιστημονικοί όροι αναφέρονται και στην αγγλική γλώσσα.
Το παρόν βοήθημα είναι, λοιπόν, συμπληρωματικό της επίτομης Φυσιολογίας, της οποίας αποτελεί επεξεργασμένο υλικό. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Και βέβαια, κανένα σύγγραμμα ή άλλη βιβλιογραφική πηγή ή οποιοδήποτε εποπτικό μέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει έναν εμπνευσμένο Δάσκαλο, που προσεγγίζει με διαλεκτικό τρόπο και κριτικό πνεύμα το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς του.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Αθανάσιος Σμοκοβίτης (Συγγραφέας)

Πτυχιούχος Κτηνιατρικής (1957) και Βιολογίας (1966), διδάκτορας Κτηνιατρικής (1968). Εργάστηκε: Ινστιτούτο Σπερματέγχυσης Θεσσαλονίκης (1960), Υπουργείο Γεωργίας, Επιθεώρηση Κτηνιατρικής Μακεδονίας (1964-1970), Εργαστήριο Φυσιολογίας Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ως επιμελητής (1970-1973), Institute for Medical Research, Mitchell Foundation, Washington, D.C. U.S.A., ως visiting investigator (1973-1975), Indiana (state) University, School of Medicine, Dept. of Physiology, ως Research Associate in Physiology (1975-1976), Gaubius Institute, Health Research Organization, TNO, Leiden, The Netherlands, ως visiting investigator και advisor στον ερευνητικό αυτό οργανισμό σε θέματα έρευνας που αφορούν τη σχέση ινωδόλυσης και επούλωσης των ιστών (1976-1977), Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ως visiting investigator, Λέκτορας, Honorar Professor και Research Associate στην Επιτροπή για την έρευνα της αθηρωμάτωσης και των θρομβώσεων της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας (1977-1981), Κτηνιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Φυσιολογίας (1981-). Κατά το 1979 του απονεμήθηκε (ομόφωνα) ο τίτλος του "Honorar Professor" στη Φυσιολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σε δεκάδες ανέρχονται οι ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα, διεθνή περιοδικά ή έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί στα πρακτικά των συνεδρίων αυτών. Έχει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και βιβλία πνευματικού προβληματισμού και προσανατολισμού. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
848
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.707 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση