Φιλοσοφητέα
zoom in
17.33€ -10% 15.60€

Η φιλοσοφία, η τάση προς την καθαυτό γνώση, αλλά και το πλαίσιο ανάπτυξης όλων των επιστημών, ασκούσε σειρηνωδό έλξη προς τον άνθρωπο σ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του. Η διερμηνεία στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού βασικών φιλοσοφικών εννοιών συντέλεσε διαχρονικά στη διανοητική αναγέννηση της ανθρωπότητας, στην ηθική καλλιέργεια των ανθρώπων, στην αξιακή βελτίωση και πρόοδό τους.

Απώτερος στόχος, άλλωστε, όλων των φιλοσόφων υπήρξε όχι μόνο η ηθικοποίηση του ατόμου αλλά και η ευδαιμονία των πολιτειών, την οποία μόνο οι ηθικά καλλιεργημένοι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν προάγοντας, συγχρόνως, όλους τους συμπολίτες τους σε ανάλογο ηθικό, αισθητικό και πνευματικό επίπεδο.

Οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις του παρόντος βιβλίου αποτελούν μία προσπάθεια παρουσίασης των θέσεων αυτών των μεγάλων φιλοσόφων σε θέματα γνωσιολογίας, αισθητικής, μεταφυσικής, αλλά  και αναζήτησης του βαθμού ισχύος τους στην καθημερινή πράξη.

Ιωάννης Γαληνός (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Γαληνός είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2007 είναι πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στα Παιδαγωγικά, ενώ από το 2009 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία. Από το 1987 υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντας στην εκπαιδευτική κοινότητα από όποια θέση κληθεί κάθε φορά. Με όραμα και στόχο την ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα στη διοίκηση και τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, εργάζεται ακάματα για τη βελτίωση της παιδαγωγικής λειτουργίας στην καθημερινή πράξη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Σελίδες:
212
Διαστάσεις:
23.5x17
Βάρος:
0.453 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση