Φεβρουάριος
zoom in
15.98€ -26% 11.83€

Τον Φεβρουάριο του 2011 ένας νέος άνδρας χάνει τη γυναίκα του σε τροχαίο ατύχημα. Ένα χρόνο αργότερα αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για την απώλειά της, αλλά και για την απώλεια της δουλειάς του, του μέλλοντός του, της ταυτότητάς του, για την απώλεια κάθε ελέγχου στη ζωή του, για τις απότομες και μεγάλες απώλειες μιας χώρας ολόκληρης. Έχει, βεβαίως, τους δικούς του, προσωπικούς λόγους που γράφει. Όπως έχει και μυστικά να αποκαλύψει, από εκείνα που μόνο σ΄ ένα μήνα σαν αυτόν, τον Φεβρουάριο του εξαγνισμού, μπορούν να φανερωθούν.

"Ο Φεβρουάριος" ήταν ένα πρωτοφανές εγχείρημα "δημόσιας" συγγραφής: κάθε μέρα και επί έναν μήνα ο συγγραφέας ανέβαζε το κεφάλαιο που ολοκλήρωνε στο www.februarios.com, ενώ οι αναγνώστες το διάβαζαν και το σχολίαζαν. Το γεγονός αυτό, καθώς και το ότι διαδραματίζεται σε μια Ελλάδα πραγματική, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες δόσεις αλήθειας να περνούν μέσα στο κείμενο, όπως μια ξαφνική νεροποντή, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο εμπρησμός δεκάδων κτηρίων στην πόλη, η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου από τη Βουλή, ο εκτροχιασμός μιας κοινωνίας προς έναν αβέβαιο προορισμό.

Ένα από τα πιο ζωντανά και διαδραστικά λογοτεχνικά πειράματα που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Κατά τη διάρκειά του 15.000 αναγνώστες το έζησαν online περισσότερες από 100.000 φορές.

Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Θοδωρής Γεωργακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σήμερα είναι Editorial Director της διαΝΕΟσις, ενός ανεξάρτητου, μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού με έδρα την Αθήνα. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Καθημερινή" και έχει γράψει πέντε βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
350
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.45 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Το διάβαζα ενώ γραφόταν, τον Φεβρουάριο του 2012.…

★ ★ ★ ★ ★

Το διάβαζα ενώ γραφόταν, τον Φεβρουάριο του 2012. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, ήμασταν καθηλωμένοι στις οθόνες μας καθημερινά πατώντας το refresh περιμένοντας να ανεβάσει στο site του ο συγγραφέας το επόμενο κεφάλαιο. Κάτι που έκανε αργά τη νύχτα ή πολύ νωρίς το πρωί. Για να μην μας απογοητεύσει και να τηρήσει τη συμφωνία που έκανε με τον εαυτό του και το μυαλό του. Λατρεμένη η γραφή του. Συναρπαστικό τέλος.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
(Αναρτήθηκε στις 06/07/2012)