Φανταστικοί βίοι
zoom in
10.15€ -27% 7.41€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία , Νουβέλα

 • Έτος κυκλοφορίας

  1989

 • Εκδότης

  Άγρα

Στο θαυμαστό βιβλίο του "Φανταστικοί βίοι" (1896), που δημοσιεύεται σε μετάφραση του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου, ο Marcel Schwob περιγράφει τη ζωή και το τέλος εικοσιδύο υπαρκτών και φανταστικών προσώπων: οι ήρωές του είναι ο Εμπεδοκλής, ο Ηρόστρατος ο εμπρηστής, ο Κράτης ο κυνικός, ο Λουκρήτιος, μια εταίρα στη Ρώμη, ένας γεωμάντης, ο ζωγράφος Ουτσέλλο, ένας αιρετικός του Μεσαίωνα, ένας ηθοποιός της ελισαβετιανής εποχής, ο τραγικός ποιητής Κύριλλος Τουρνέρ, ένας θησαυροθήρας, ο πειρατής Κάπταιν Κιντ, δύο στραγγαλιστές στην Αγγλία του 19ου αιώνα κ.ά. Ο Schwob υποπτευόταν ότι κάτω απ΄ την επίσημη λογοτεχνία υπήρχε μια άλλη· και κάτω απ΄ την επίσημη ιστορία άλλες ιστορίες, με διαφορετικό τρόπο συναρπαστικές: διδακτικές και ανησυχητικές.
Marcel Schwob

Marcel Schwob (Συγγραφέας)

Γάλλος συγγραφέας (1867-1905), που θεωρήθηκε, στην εποχή του, ένας "συγγραφέας των συγγραφέων". Πέρασε τη ζωή του στις βιβλιοθήκες και στα αρχεία. Διάβασε αρχαίους, λατίνους, μεσαιωνικά χρονικά, πειρατικές ιστορίες, τους μεγάλους φιλοσόφους, τον Shakespeare, τον Whitman, τον Poe, τον De Quincey, λάτρεψε τον Francois Villon και τον Robert Louis Stevenson. Η τεράστια παιδεία του υπήρξε γι΄ αυτόν ο μοχλός της ποίησης. Εφεύρισκε για άλλους περιπέτειες που θα ήθελε δικές του. Χαρακτηρίστηκε ως "τυχοδιώκτης των βιβλιοθηκών". Συγγραφείς όπως ο Jarry, ο Oscar Wilde, ο Valery του αφιέρωσαν βιβλία τους. Τοποθετείται πλάι (αλλά όχι μακριά) από τον Borges, ο οποίος τον θαύμαζε, ενώ γειτονεύει με τον Chesterton.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έκτωρ Κακναβάτος

Έκτωρ Κακναβάτος (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στον Πειραιά το Σεπτέμβριο του 1920 όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την Απελευθέρωση, το 1947, εξορίζεται στην Ικαρία και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου μετάγεται στην Μακρόνησο. Απολύεται το 1949, με την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Από το 1958 έως το 1962 εργάζεται στη Σύρο όπου φτιάχνει δικό του φροντιστήριο. Σε φροντιστήρια υποψηφίων για τα ΑΕΙ δίδαξε επίσης στην Αθήνα τη δεκαετία από το 1963 έως το 1973. Το 1973 διδάσκει στη Σχολή Μωραΐτη. Το 1979 διορίζεται για πρώτη φορά στο Δημόσιο, από το οποίο ήταν αποκλεισμένος λόγω πολιτικών φρονημάτων. Συνταξιοδοτείται το 1986.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
18χ12
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση