Φαίδων υπερμνηΐστωρ, ο τελευταίος οφιούχος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φαίδων υπερμνηΐστωρ, ο τελευταίος οφιούχος

Κοσμολογική ποίηση

Φαίδων Ευπειθέας

10.12€ -10% 9.11€

Ο "Φαίδων υπερμνηΐστωρ" είναι ένας explorer mind (εξερευνητής εγκέφαλος). Είναι αυτός που έχει "μεγάλη συσσωρευμένη μνήμη και εξιστορεί τα γεγονότα" (υπερμνηϊστωρ). Παράλληλα όμως είναι αυτός που έχει την ιδιότητα, "να διεισδύει στα γεγονότα αυτά και να τα βλέπει λαμπρά" (Φαίδων). Το όνομά του κωδικοποιημένα σηματοδοτεί την εποχή μας, δηλαδή την εποχή των υπολογιστών.
Είναι ο άνθρωπος-δορυφόρος με ιστορική επίγνωση, που κινείται στο διάστημα και μετρά την ανθρώπινη παρουσία με ένα μεγαλύτερο όργανο του χρόνου, το ζωδιακό έτος των 26.000 ηλιακών ετών. Είναι αυτός που ερμηνεύει τους πολιτισμούς (Ιαπετός-Άτλας- Προμηθέας), που το ανθρώπινο γένος αφήνει πίσω του. Είναι αυτός που παρατηρεί τα άστρα και τις φυσικές επιπτώσεις που συντελούνται (Polaris-Ποσειδών-Γανυμήδης).
Είναι ο τελευταίος Οφιούχος, γιατί συμβολίζει το αστρονομικό γεγονός (1992-2012) της ευθυγράμμισης του ουράνιου σταυρού, που σχηματίζεται από τον ισημερινό του γαλαξία και την κάθετο στο κέντρο του γαλαξία, με το γήινο σταυρό, που σχηματίζεται από το γήινο ισημερινό και την κάθετο των γήινων πόλων. Είναι το αστρονομικό γεγονός που λαμβάνει χώρα παράλληλα με την ευθυγράμμιση Γης Ήλιου και κέντρου γαλαξία, διαμέσου του κενού μεταξύ των αστερισμών τοξότη και σκορπιού, όπου βρίσκεται ο αστερισμός του Οφιούχου.
Είναι τέλος ένα μνημείο τέχνης με το εικαστικό δημιούργημα, που στην εικόνα του συμπυκνώνει χιλιετηρίδες ανθρώπινων πολιτισμών και την κοσμολογική ποίηση μια άλλης εποχής. Γιατί "κάθε ανώτερο επίπεδο γνώσης αναζητά συντελεστή συμπαντικής μαγείας".

Φαίδων Ευπειθέας (Συγγραφέας)

Ο Φαίδων Ευπειθέας γεννήθηκε το 1959 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι δικηγόρος Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
30
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.121 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση