Ευρωπαϊκός κινηματογράφος, ευρωπαϊκές κοινωνίες 1939-1990
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ευρωπαϊκός κινηματογράφος, ευρωπαϊκές κοινωνίες 1939-1990

Pierre Sorlin

20.57€ -11% 18.31€

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ; ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ; Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των συνεπειών του, από την οικονομική ως τη βιομηχανική παρακμή, οι Ευρωπαίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρόμοιες αλλαγές τόσο στην πολιτική όσο και στις απόψεις για τη ζωή ωστόσο ακόμα και λίγο πριν τη δημιουργία μίας ενιαίας Ευρωπαϊκής Κοινότητας, το υπόβαθρο των πολιτισμών τους είναι κάθε άλλο παρά ενοποιημένο. Στο βιβλίο του `Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος, Ευρωπαϊκές Κοινωνίες 1939-1990`, ο Pierre Sorlin εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο τα ευρωπαϊκά έθνη εξέφρασαν την πολιτική τους ταυτότητα μέσω των ταινιών που παρήγαγαν. Για ποιο λόγο οι γαλλικές ταινίες, για παράδειγμα, έχουν έναν τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα, τόσο διαφορετικό όχι μόνο από τις χολιγουντιανές παραγωγές αλλά και από τις βρετανικές, τις γερμανικές ή τις ιταλικές; Ο Sorlin δείχνει πώς η επίδραση μιας κοινής εξέλιξης προς μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσα από τις ταινίες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χρυσάνθη Σωτηροπούλου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Ακράτα Αχαΐας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει εκδώσει τα βιβλία: -"Ελληνική κινηματογραφία 1965-1975: θεσμικό πλαίσιο, οικονομική κατάσταση", Αθήνα: Θεμέλιο, 1989. -"Η διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο - επιδράσεις και επιρροές στη θεματολογική εξέλιξη των ταινιών της περιόδου 1945-1986", Αθήνα: Θεμέλιο, 1995 -"Ντύνοντας το μύθο στο βιβλίο του Γ. Ζιάκα: Ο Μεγαλέξανδρος σε κοντινό πλάνο", Αθήνα: Θεμέλιο, 1995 - κ.ά. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα, μελέτες και εισηγήσεις για ζητήματα θεωρίας του κινηματογράφου.

Pierre Sorlin

Pierre Sorlin (Συγγραφέας)

Ο Pierre Sorlin είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας Οπτικοακουστικών Μέσων στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle, στο Παρίσι. Είναι συγγραφέας άρθρων και βιβλίων γραμμένων στα αγγλικά, από τα οποία το "The film in history" (1980) είναι το περισσότερο γνωστό, καθώς και κειμένων στα γαλλικά, συμπεριλαμβανομένης της τελικής έκδοσης του ευρέως αναγνωρισμένου Sociologies du cinema (1977).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έφη Λατίφη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
379
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.517 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση