Ευρωπαϊκό εμπορικό δίκαιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ευρωπαϊκό εμπορικό δίκαιο

Εισαγωγή στην κοινοτική έννομη τάξη: Θεμελιώδεις ελευθερίες: Δίκαιο ανταγωνισμού: Δίκαιο βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας

Λάμπρος Ε. Κοτσίρης

110.00€ -11% 97.90€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603016663

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης, με το νέο του σύγγραμμα Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο Ι, δίνει στην ελληνική θεωρία και πράξη ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο, που κατά τρόπο συστηματικό ερευνά το εμπορικό δίκαιο στην κοινοτική του διάσταση, το πρώτο στην ελληνική νομική γραμματεία. Το βιβλίο, στηριζόμενο στο πρωτογενές και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο καθώς και στη νομολογία του Δικαστηρίου και του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, πραγματεύεται τα βασικά ζητήματα και τις αρχές που διέπουν την κοινοτική έννομη τάξη καθώς και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, για να εμβαθύνει στη συνέχεια στο δίκαιο του ανταγωνισμού (κανόνες, ενισχύσεις, μονοπώλια, συγκεντρώσεις, εφαρμογή κανόνων ανταγωνισμού), στο κοινοτικό δίκαιο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ειδικότερα στο κοινοτικό δίκαιο περί σημάτων και κοινοτικού σήματος, στο δίκαιο των ευρεσιτεχνιών, των σχεδίων και υποδειγμάτων και στο κοινοτικό δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η διάταξη και επεξεργασία της ύλης αναδίνει τη διαφάνεια και τη συστηματική των συσχετισμών των διατάξεων της Συνθήκης, ενημερώνει, επικαιροποιεί την ερμηνεία τους από τα κοινοτικά δικαστήρια και παρέχει γνώση μέσω πρακτικής προσέγγισης, ενώ δικαιώνεται συγχρόνως η διδακτική αντίληψη μέσω των παραδειγμάτων και της σημασίας τους. Έτσι παρέχεται δυνατότητα διαμόρφωσης ενός «Ευρωπαϊκού Εμπορικού Δικαίου» που χρειάζεται ιδίως για την εμβάθυνση στο καθόλου εμπορικό δίκαιο.

Λάμπρος Ε. Κοτσίρης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
1301
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
2.053 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση