Ευρωκώδικας 1
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ευρωκώδικας 1

Βασικές αρχές σχεδιασμού και δράσεις επί των κατασκευών: Ερμηνευτικά σχόλια και παραδείγματα εφαρμογής

Ιωάννης Χ. Ερμόπουλος

20.00€ -26% 14.80€

Πέρασαν πέντε χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού και οι κανονισμοί τους οποίους πραγματεύεται έχουν υποστεί, όπως αναμενόταν άλλωστε, τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και βελτιώσεις. Οι αρχικές εκδόσεις των διαφόρων Μερών του Ευρωκώδικα 1 έχουν πλέον μετατραπεί από ENV (δοκιμαστική) σε μορφή ΕΝ ή prEN (τελική ή σχεδόν τελική μορφή).
Αυτός είναι και ο λόγος που μας οδήγησε στην αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου, προκειμένου να περιληφθούν όλες οι νεότερες μεταβολές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντικές. Όπως είναι φυσικό, οι μεταβολές αυτές επηρέασαν και τα αντίστοιχα παραδείγματα, τα οποία αναμορφώθηκαν και προσαρμόσθηκαν στα τελικά κείμενα των κανονισμών, ενώ προστέθηκαν και άλλα, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που εμφανίζονται στην πράξη.
Ο Ευρωκώδικας 1, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωκώδικες, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και έχουν ήδη προχωρήσει τόσο οι μεταφράσεις όσο και η σύνταξη των αντίστοιχων Εθνικών Προσαρτημάτων, προκειμένου να επισημοποιηθούν ως Εθνικά Πρότυπα-Κανονισμοί, που θα ισχύουν πλέον και επισήμως για τα επόμενα χρόνια. Να σημειωθεί, ότι πέραν του Μέρους 1-1 του Ευρωκώδικα 3, ο οποίος είναι ήδη υποχρεωτικός για τη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια και ο Ευρωκώδικας 1 έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις μελέτες χαλύβδινων κατασκευών, με αποκορύφωμα τη σχεδόν καθολική εφαρμογή του στα Ολυμπιακά έργα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιωάννης Χ. Ερμόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Ερμόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.447 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση