Εθνογραφικός κινηματογράφος και ντοκιμαντέρ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εθνογραφικός κινηματογράφος και ντοκιμαντέρ

Θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις

Marc Ferro

Margaret Mead

Emilie de Brigard

16.96€ -10% 15.26€

Ο Andre Breton έλεγε ότι «απ` την κουλτούρα μας απουσιάζει ένας ουσιαστικός μύθος». Και πράγματι μόνο ένας μύθος θα μπορούσε να στηρίξει όλα αυτά τα θαυμαστά τελετουργικά που χάνονται. Δεν ξέρω γιατί αυτή η σκέψη μου φέρνει στο μυαλό τον Nietzsche, όταν περπατούσε στους δρόμους του Τορίνο κι έγραφε αυτές τις καταπληκτικές σελίδες: «Το φθινόπωρο με τη δύση του ηλίου, όταν οι σκιές χαμηλώνουν, τα αγάλματα κατεβαίνουν από τα βάθρα τους και τότε συναντούμε φαντάσματα τόσο παράξενα, όπως δεν έχουμε δει ποτέ, πουθενά αλλού». Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να κάνει έναν αξιοθαύμαστο «τρελό», τον Giorgio de Chirico, να πάει κάποιο φθινόπωρο στο Τορίνο και να περιπλανηθεί στους ίδιους δρόμους. Απ` το 1908 ως το 1917 ζωγραφίζει την καταπληκτική σειρά των ποιητικών και μεταφυσικών του πινάκων που οδηγούν κατευθείαν στο όνειρο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Νικολακάκης (Μεταφραστής)


Βίκυ Μπαρδή (Μεταφραστής)


Γιώργος Νικολακάκης (Επιμέλεια)


Marc Ferro

Marc Ferro (Συγγραφέας)

Ο γάλλος ιστορικός Marc Ferro γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Είναι διευθυντής σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και συνδιευθυντής του έγκυρου περιοδικού "Annales". Συγγραφέας πολλών μελετών για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικός στη σοβιετική επανάσταση, δημοσίευσε πολλά βιβλία σχετικά με τη ρωσική κοινωνία, της οποίας είναι καλός γνώστης. Ασχολείται επίσης με τους τρόπους αφήγησης της ιστορίας στις νεότερες γενιές. Από το 1989 είναι παρουσιαστής στην τηλεοπτική εκπομπή "Παράλληλη ιστορία" (Histoire Parallell) σε κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης και συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού "Histoire".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Emilie de Brigard (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marcus Banks (Συγγραφέας)

O Marcus Banks είναι Καθηγητής της κοινωνικής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Έταιρος του Κολεγίου Wolfson στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

David MacDougall (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
191
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.295 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση