Εθνικισμός, ιδεολογία, μέσα μαζικής επικοινωνίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εθνικισμός, ιδεολογία, μέσα μαζικής επικοινωνίας

Κύρκος Δοξιάδης

10.45€ -11% 9.30€

Χρειαζόταν φαίνεται ένα γεγονός όπως η εκρηκτική επανεμφάνιση του εθνικισμού στην Ευρώπη για να αποκαλυφθεί πόσο επικίνδυνα αφελής ήταν η θεωρία περί του «τέλους της ιδεολογίας».
Αυτό το βιβλίο προέκυψε ως διπλό αποτέλεσμα ενός φόβου κι ενός πείσματος. Ο πρώτος αφορούσε τον κίνδυνο να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο κυρίως με δική της ευθύνη, και το δεύτερο το στοίχημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνική θεωρία: Να παραμείνει μια καθαρά ακαδημαϊκή υπόθεση και κατά συνέπεια να καταδικαστεί στην απώλεια της οποιασδήποτε σπουδαιότητας, ή να αποπειραθεί να ξαναγίνει αυτό που κάποτε υπήρξε: μια ιδεολογική, δηλαδή πολιτική, παρέμβαση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κύρκος Δοξιάδης (Συγγραφέας)

Ο Κύρκος Δοξιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1986 πήρε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι αναπληρωτής καθηγητής της Κοινωνικής Θεωρίας με ειδίκευση στην Επικοινωνία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κυκλοφορούν και τα βιβλία του: "Υποκειμενικότητα και εξουσία: Για τη θεωρία της ιδεολογίας" (1992), "Ιδεολογία και τηλεόραση: Για τη διασκευή ενός μυθιστορήματος" (1993), "Εθνικισμός, ιδεολογία, μέσα μαζικής επικοινωνίας" (1995), "Κοινωνία, ιδεολογία, ηθική" (2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
107
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.172 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση