Εσωτερικοί επαγγελματικοί χώροι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εσωτερικοί επαγγελματικοί χώροι

Γραφεία, εκθέσεις, εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία

Jose Serra

Ο παρών τόμος αναφέρεται στη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων που είναι προσπελάσιμοι στο κοινό. Ο αγγλοσαξωνικός όρος `Public Interiors` καλύπτει όχι μόνο τα εσωτερικά των δημοσίων κτιρίων, αλλά ευρύτερα τους χώρους εργασίας, αναψυχής και πολιτισμού που διαμορφώνονται κατάλληλα για να υποδεχθούν το κοινό. Έτσι περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εκθέσεων, bar, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η σημασία της αρχιτεκτονικής διευθέτησης αυτών των εσωτερικών είναι ιδιαίτερη, καθώς η κοινωνική λειτουργία τους αποκτά μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο κόσμο. Οι πολίτες αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε γραφεία, υπηρεσίες, χώρους αναψυχής, πολιτισμού και προσωρινής διαμονής. Έτσι οι εσωτερικοί δημόσιοι χώροι έχουν αυξημένες απαιτήσεις, καθώς αποζητούν ένα ιδιαίτερο αναγνωρίσιμο `προσωπικό` ύφος. Η ποικιλία των χώρων και οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δημιουργών δικαιολογούν προτάσεις που εμφανίζονται διαμετρικά αντίθετες, καθώς αντανακλούν τη διαφοροποίηση και την πολυπλοκότητα που συνοδεύει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

κ.ά. (Φωτογράφος)


Ake E. Son Lidman (Φωτογράφος)


Valerie Bennet (Φωτογράφος)


Jose Luis Bizkarret (Φωτογράφος)


Βίλμα Χαστάογλου (Μεταφραστής)

Η Βίλμα Χαστάογλου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και πολεοδομία και αστική πολεοδομία στο Παρίσι, Universita Paris VIII και Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociales. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέματα ιστορίας και σχεδιασμού της νεοελληνικής πόλης, καθώς και των πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου.

Νίκος Καλογήρου (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Σ. Καλογήρου γεννήθηκε το 1951 στη Βέροια. Το 1975 πήρε το δίπλωμα του αρχιτέκτονα από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι, στην "Ιστορία, γεωγραφία και δημογραφία των πληθυσμών και των κοινωνικών ομάδων" (DEA, EHESS, 1976), στην πολεοδομία (Certificat, 1976, Diplome de Formation Superieure, 1979, CRU) και στην αστική και περιφερειακή ανάλυση (DEA, Univ. Paris I, 1977). Το 1979 πήρε το διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paris I- Pantheon- Sorbonne. Είναι καθηγητής και από το 2005 πρόεδρος στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιβαλλοντικού σχεδιασμού του Ε.Α.Π. Την περίοδο 1991-93 ήταν επισκέπτης καθηγητής στη μεταπτυχιακή σχολή της Architectural Association στο Λονδίνο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί βιβλία για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία. Έχει ακόμη παρουσιάσει τις απόψεις του στον Τύπο, στην τηλεόραση, καθώς και σε τακτική ραδιοφωνική εκπομπή για την αρχιτεκτονική και την πόλη.

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
255
Διαστάσεις:
33x25
Βάρος:
1.276 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση