Ερωτόκριτος
zoom in

Του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας η ατελείωτη αγάπη, που πέρασε αμέτρητα εμπόδια και νίκησε στο τέλος βρίσκεται μέσα στους στίχους και στις ζωγραφιές αυτού του βιβλίου για να τη διαβάζουν τα παιδιά κάθε ηλικίας, να χαίρονται και να μαθαίνουν.

Κώστας Πούλος

Κώστας Πούλος (Διασκευαστής)

Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και βυζαντινή-νεοελληνική φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Βίρτσμπουργκ και του Μονάχου. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση σε ημερήσια και εσπερινά γυμνάσια και λύκεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καρπός των μεταπτυχιακών σπουδών του είναι οι βραβευμένες (Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας) μεταφράσεις βυζαντινών "μυθιστορημάτων" στη νεοελληνική. Έχει γράψει βιβλία για ενήλικες ("Σχεδόν Θάλασσες", εκδόσεις Το Ροδακιό) και κυρίως για παιδιά. Στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας ειδικότερα έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πολλά έργα. Ορισμένα από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες ή έχουν παρασταθεί στο θέατρο.


Βιτσέντζος Κορνάρος (Συγγραφέας)

Ο Βιτσέντζος Κορνάρος έζησε στην Κρήτη το 1553 - 1613. Είναι ο πιθανότερος ποιητής του Ερωτόκριτου. Η οικογένειά του ήταν πολύ πλούσια. Ο Βιτσέντζος ήταν ο μικρότερος από τους πέντε γιούς του Βενετοκρήτου Ιακώβου Κορνάρου. Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1553 στο χωριό Τραπεζούντα κοντά στην Σητεία. Κατάγεται από τους ευγενείς Κορνάρους της Σητείας. Έμεινε εκεί ώς το 1590, δηλαδή ώς τα τριανταπέντε του χρόνια. Η χρονολογία του γάμου του με την Μαριέτα Zeno είναι άγνωστη και το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αυτός ο γάμος έγινε στον Χάνδακα. Η γυναίκα του ήταν από παλιά οικογένεια με μεγάλη κτηματική περιουσία. Από την γυναίκα του απέκτησε δύο κόρες, την Κατερούτσα και την Ελένετα. Μετά τον γάμο του και την μόνιμη πια εγκατάστασή του στην πόλη που γεννήθηκε, από το 1598-1600 έζησε μαζί με τα παιδιά του και την γυναίκα του. Υπάρχουν φήμες ότι ο Κορνάρος εγκαταστάθηκε στον Χάνδακα κοντά στους δύο αδερφούς του, τον Ιωάννη Φραγκίσκο και τον Αντρέα. Πέθανε στον Χάνδακα μετά τις 12 Αυγούστου του 1613 και θάφτηκε στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Η αιτία του θανάτου του είναι άγνωστη αλλά αν υπολογίσουμε ότι έζησε 35 χρόνια στην Σητεία, θα πρέπει να πέθανε γύρω στα 58 του χρόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Oxana Chaus (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το 1967. Κατόπιν προεκπαίδευσης γλυπτικής και ζωγραφικής από τη μητέρα της (Λιουντμίλα Τσάους - γλύπτρια), παρακολούθησε στην Ένωση Αρχιτεκτόνων σεμινάρια και μαθήματα ακουαρέλας, όπως και στην Ένωση Ζωγράφων (και γλυπτών) βραδινά μαθήματα σχεδίου. Παρακολούθησε μαθήματα σε ιδιωτικά εργαστήρια ζωγραφικής του ζωγράφου Σκαραπούτα Νικολάι και του καθηγητή της Ουκρανικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Μακαγκόν Ιβάν, ενώ συγχρόνως παρακολούθησε και ειδικά μαθήματα στα εργαστήρια της ΟΑΚΤ για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Εισήχθη στη σχολή το 1987 και σπούδασε στο εργαστήριο χαρακτικής του πρύτανη της ΟΑΚΤ Τσεμπεκίν Αντρέι, παράλληλα δε συμμετείχε στα μαθήματα του εργαστηρίου ζωγραφικής του Στορεζένκο Νικολάι (καθηγητή της ακαδημίας). Κατά το τέλος του ανωτέρου κύκλου σπουδών εικονογράφησε δύο πλήρη βιβλία και οκτώ εξώφυλλα, συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής-χαρακτικής της ΟΑΚΤ στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε με άριστα. Επιλέχτηκε ως υπότροφος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια ζωγραφικής του καθηγητή Κοκκινίδη Δημοσθένη και χαρακτικής του πρύτανη της ΑΣΚΤ Παπαδάκη Ιωάννη. Έχει πάρει μέρος στις παρακάτω ομαδικές εκθέσεις: 1η Τριεννάλε Ελληνικής Χαρακτικής 2000 (Πινακοθήκη Πιερίδη), 45η Διεθνής Έκθεση Εικαστικών Τεχνών 2001 (Κέντρο Τεχνών, Πάρκο Ελευθερίας), Μήνας Εικαστικών Τεχνών 2001 (Τεχνόπολις Γκάζι), Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών 2002 (Τεχνόπολις Γκάζι). Επίσης έχει εικονογραφήσει τα βιβλία: εξώφυλλο για το βιβλίο -Η Βασίλισσα Βερενίκη- της Ι. Φωκά (εκδ. Κέρδος), εικονογράφηση των βιβλίων -Ερωτόκριτος- και -Οδύσσεια- (εκδ. Παπαδόπουλος), εικονογράφηση και συγγραφή του βιβλίου -Οι Δώδεκα Θεοί και η Μοιρασιά- του Χρόνου (εκδ. Παπαδόπουλος). Είναι παντρεμένη και ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
25
Διαστάσεις:
29x22
Βάρος:
0.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση