Ερωτικό απόδειπνο
zoom in

Ύστερα από αρκετά χρόνια ευτυχισμένης ζωής, ο Υβ και η Ναντέζ αποτελούν ένα ζευγάρι που δεν επικοινωνεί πλέον. Φτάνουν στο σημείο να μην έχουν τι να πουν και περιβάλλονται από βαριά σιωπή. Αποφασίζουν λοιπόν να χωρίσουν και καλούν τους φίλους τους σ’ ένα δείπνο, στη διάρκεια του οποίου θα τους αναγγείλουν το θλιβερό νέο. Καθένας όμως απ’ τους καλεσμένους, όπως οι συνδαιτυμόνες του «Δεκαήμερου» του Βοκκάκιου, διηγείται μια ιστορία, κι αυτές οι δεκαεννιά αφηγήσεις, που είναι άλλοτε παραμύθια και άλλοτε διηγήματα, μεταβάλλουν τις σχέσεις του Υβ και της Ναντέζ. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος κατάγεται από την Άμφισσα της Παρνασσίδας και ασχολείται με την ποίηση και τη λογοτεχνία από το 1954. Έχει εκδόσει μέχρι τώρα εφτά ποιητικές συλλογές και δύο πεζογραφήματα: Το "Ραντεβού με τον πύργο του Άιφελ" (αντιμυθιστόρημα), Κέδρος 1971, Καστανιώτης 1988, δεύτερη έκδοση, αναθεωρημένη, και τον "Καιάδα, χρονικό μιας πολιορκίας", Εξάντας, 1976, Πολύχρωμος Πλανήτης, 2004. Υπήρξε μέλος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) και υπεύθυνος του περιοδικού "Αμφί" από το 1979 μέχρι το 1984. Έχει μεταφράσει από τη γαλλική και αγγλική γλώσσα, δεκάδες βιβλία μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών.


Michel Tournier

Michel Tournier (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν. Το μυθιστόρημα "Παρασκευάς ή Στις μονές του Ειρηνικού" (1967) του χάρισε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το μυθιστόρημα "Ο Δράκος" κέρδισε το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ (1970). Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
251
Διαστάσεις:
17x11
Βάρος:
0.268 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση