Έρωτας και πόλεμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έρωτας και πόλεμος

Μυθιστόρημα

Άγγελος Γόντικας

16.95€ -11% 15.09€

Ο βασικός λόγος που μ` έκανε να αισθανθώ εφιαλτικά έντονη την ανάγκη να γράψω γι` αυτήν την ιστορία δεν ήταν μόνο επειδή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα από την αρχή ως το τέλος και μου ήταν γνωστά. Ήταν το ξύπνημα σ` αυτές τις θύμησες, που με πήγαν πίσω πάνω από μισό αιώνα, όταν τυχαία συνάντησα σε μια εκδήλωση την ηρωίδα του βιβλίου, που εδώ την ονόμασα "Πούλια".
Ξάφνιασε και τους δυο μας αυτή η απρόσμενη συνάντηση, σαν θέλησαν να μας γνωρίσουν με τις συνηθισμένες συστάσεις που κάνουν οι διοργανωτές μιας εκδήλωσης. Τότε θυμηθήκαμε ο ένας τον άλλο: από νέοι, βρεθήκαμε πάλι στη δύση σχεδόν της ζωής μας. Μετά από αυτό το συγκινητικό συναπάντημα, όσο μιλούσαμε για τα περασμένα εκείνα χρόνια, που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, που αναφέρω μέσα σ` αυτό το βιβλίο, τόσο εναποθήκευα στο μυαλό όλες εκείνες τις λεπτομέρειες, που άλλες με τα χρόνια είχα ξεχάσει και άλλες ίσως δεν ήξερα καθόλου.
Κάποιες, και ίσως περισσότερες φορές συναντάει κανείς ζευγάρια που δείχνουν πως ζουν γιομάτα από ευτυχία. Έτσι ανυποψίαστα βαδίζουν και νιώθουνε πως έχουν πιάσει τη ζωή με τα δυο τους χέρια. Σε κάποια στιγμή τους ταράζει τα νερά η θλιβερή διαπίστωση για το μεγάλο που έκαναν το λάθος· μπέρδεψαν τον πόθο με την αγάπη!
Όμως οι ήρωες του βιβλίου μας, έσκαψαν βαθιά σα ρίξανε το σπόρο, και τον σκέπασαν μέσα στο παχύ το χώμα, δεν περιμέναν τη βροχή πότε θα `ρθει, τον πότιζαν με αγάπης δάκρυα, που τα γεννούσε ένας θεός, ένας θεός δυνατός, που τ` όνομά του "Έρωτας", γι` αυτό και τράνεψε πολύ τούτο το δεντρί και άντεξε σε όλη τη ζωή τους η αγάπη.

Άγγελος Γόντικας

Άγγελος Γόντικας (Συγγραφέας)

Ο Άγγελος Γόντικας, είναι μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη καλλιτεχνική φύση: ποίηση - γραφή - νότες και ζωγραφική. Φανερό το κυρίαρχο γνώρισμα σε όλες αυτές τις δραστηριότητές του: το ανθρώπινο στοιχείο. Αυτό έχει καταγραφεί σε ξέχωρο χαρακτηριστικό και στα ζωγραφικά του έργα στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο Άγγελος Γόντικας, γέννημα-θρέμμα της Πάτρας, ξεπήδησε μέσα από το γνωστό πολιτικό σόι των Γοντικαίων. Εργάστηκε ως γραφίστας, σπούδασε ντεκόρ, σχέδιο και ζωγραφική στη Folkwangschule του Εssen της Δυτικής Γερμανίας και γραφικές τέχνες στην Paul Pfau στην ίδια πόλη. Αργότερα στην Αθήνα, διατηρούσε επί είκοσι πέντε χρόνια λιθογραφείο με τη φίρμα Offset Graphiker - Άγγελος Γόντικας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
269
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.426 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση